Po užpuolimo į policiją kreiptis neskubėjo, pareigūnus informavo medikai

Nuo uostamiesčio prabangiu automobiliu „Jaguar“ link Vilniaus vykęs 55 metų sostinės verslininkas buvo užpultas pirmadienį, apie 13 val. 30 min., kai į jo automobilį atsitrenkė baltos spalvos automobilis „Škoda“, o iš priekio kelią užblokavo automobilis „VW Passat“.

Policijos duomenimis, iš automobilių išlipę keturi vyrai sumušė „Jaguar“ vairuotoją bei pavogė mobiliojo ryšio telefoną, pinigus, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais. Patirtus nuostolius jis įvertino 17 tūkst. 260 eurų. Pasak liudininkų, vyrą bandyta pagrobti, tačiau jam pavyko pasipriešinti užpuolikams.

Pasak pareigūnų, stipriai sumuštas vyras, prieš kurį užpuolikai panaudojo ir šaunamąjį ginklą, po išpuolio sėdo į automobilį, pats parvyko į Vilnių ir pagalbos kreipėsi į medikus. Policijai gavus informaciją apie sužalotą žmogų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sužalojimo ir galimo apiplėšimo, vėliau jį sostinės pareigūnai perdavė kolegoms iš Kauno.

Policijai žinomas tiek nukentėjęs, tiek įtariamieji

Kauno policijos atstovai patvirtino, jog nukentėjęs verslininkas dėl savo veiklos yra žinomas pareigūnams.

„Norime nuraminti visuomenę, kad kelias iš Klaipėdos į Vilnių per Kauną yra saugus. Šis nusikaltimas buvo nukreiptas ne į plačiąją visuomenės dalį, bet į tam tikrus asmenis, tam tikrų asmenų santykių aiškinimąsi“, – sakė laikinasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Elanas Jablonskas.

Kauno apygardos prokuratūros vadovas Darius Valkavičius pranešė, kad aiškinantis išpuolį buvo imtasi neviešų, operatyvinių veiksmų, taip pat atliktos kratos.

„Šiuo metu tikimės, kad ikiteisminio tyrimo teisėjas patvirtins mūsų atliktų veiksmų teisėtumą“, – teigė D. Valkavičius.

Verslininką užpuolikai sekė, sustabdę prisistatė STT agentais

Pasak Kauno apygardos prokuratūros vadovo, šiuo metu sulaikyti du įtariamieji, Vilniaus gyventojai. Artimiausiu metu prokurorai spręs dėl kardomosios priemonės skyrimo sulaikytiems asmenims.

„Šiuo metu mums pakanka duomenų manyti, kad tai buvo tarpusavio santykių aiškinimasis“, – sakė D. Valkavičius.

Laikinasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Elanas Jablonskas pabrėžė, jog asmenys policijai žinomi, bei akcentavo, kad sulaikytųjų gali būti ir daugiau.

Komentuodamas išpuolio aplinkybes, Kauno apskrities policijos vadovas sakė, kad Vilniuje reziduojantys įtariamieji Kauno apylinkėse atsidūrė neatsitiktinai. Ruošdamiesi išpuoliui jie sekė kitus, taip pat policijai žinomus, asmenis, o blokavę automobilį „Jaguar“ prisistatė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovais.

Šaunamasis ginklas naudotas, bet šautinių sužalojimų nėra

Laikinasis Kauno apskrities policijos vadovas sakė, kad išpuolio metu prieš nukentėjusį galimai buvo panaudotas šaunamasis ginklas.

„Reikia paminėti tai, kad aiškių šautinių žaizdų, būdingų sužalojimų nėra. Tačiau atlikdami tyrimą nustatysime šaunamąjį ginklą, jo panaudojimą bei sužalojimus, kurie buvo padaryti“, – sakė E. Jablonskas.

Jis patikslino, kad šiuo metu vis dar vyksta policinė operacija. Gali būti, jog įtariamųjų skaičius didės.