Gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val., pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Paaiškėjo, kad mergina buvo stipriai sumušta, ji patyrė didelius sužalojimus veido srityje. Pasak policijos, nepilnametė buvo išgabenta į Kauno klinikas. Žiauriai sumušta paauglė, tyrėjų žiniomis, gydoma reanimacijoje.

Socialiame tinkle „Facebook“ pasklido sukrėstos šeimos pagalbos šauksmas.

„Gegužės 26 dienos rytą mūsų šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti mano vyro dukterėčią“, - rašė sužalotos merginos giminaitė.

Moteris feisbuke patvirtino, kad mergina buvo žiauriai sumušta, dėl to ji gydoma Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje. Moteris rašė, kad, anot liudininkų, merginos veido nebuvo galima atpažinti.

Giminaitė apie paauglę atsiliepė tik gražiais žodžiais. „Mergina buvo stipri. Visada besišypsanti, maloni, skleidžianti aplinkui save meilę, džiaugsmą, šilumą. Niekada nesiskundžianti, trykštanti jaunatviška energija. Mokėsi gerai. Mylima mokytojų, draugų, klasės draugų ir, žinoma, tėvo šeimos narių ir giminaičių“ - rašė ji.

Kraupia istorija moteris pasidalino su žmonėmis ir paprašė, kad geri žmonės ištiestų pagalbos ranką.

„Prašyčiau draugų, pažįstamų, neabejingų smurtui žmonių parėmimo. Pinigėliai labai bus reikalingi ilgam tolimesniam Karolinos gydymui ir gero advokato samdymui“ - rašė merginos teta.

DELFI primena, kad įvykio vietoje buvo sulaikytas ir įtariamasis, jis taip pat nepilnametis. Vaikinui policijos pareigūnai nustatytė 1,12 prom. girtumą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal 149 Baudžiamojo kodekdo straipsnio 3 dalį.

„Jaunuolis buvo apklaustas ir paleistas. Jis nesuimtas, tačiau pasikirta kita kardomoji priemonė. Po apklausos jam pareikšti įtarimai pasikėsinimu išžaginti“, – DELFI sakė I. Rotautaitė-Pukenė.

Jei įtarimai bus įrodyti, įstatymai numato, kad tas, kas išžagino nepilnametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.