Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius informavo, kad pranešimas apie įvykį buvo gautas apie 19.30 val.

Pirminiais duomenimis, Gabijos gatvėje esančio daugiabučio bendro naudojimo laiptinėje įtrūko siena, pradėjo kristi plytelės. Gyventojai pasakojo, kad įtrūko ne tik siena, bet ir grindys bei lubos.

Pranešama, kad pirmame aukšte evakuotas ir prekybos centras „Maxima“.

Gelbėtojai taip pat iš daugiabučio išnešė ir neįgalų žmogų, pirminiais duomenimis, jo gyvybei pavojus negresia.

„Buvo gautas pranešimas dėl Gabijos g. 30 laiptinėje ir kai kuriuose butuose atsivėrusių plyšių. Mūsų pajėgos nuvyko į vietą, faktą patvirtino, siunčiami statybų ekspertai būklei įvertinti, saugumo dėlei žmonės yra iškeldinami, evakuojami“, – kalbėjo PAGD atstovas Saulius Žilinskas.

Jis teigė kol kas negalintis pasakyti, kiek žmonių evakuota.

„Tai šiuo metu yra vykdoma“, – kalbėjo S. Žilinskas.

Šiuo metu gyventojai evakuojami iš pastato, laukiama ekspertų, kurie įvertins pastato būklę.

Įvykio vietoje dirba ne tik gausios ugniagesių pajėgos, medikai bei 6 policijos ekipažai.

Kaip vėliau BNS informavo vietoje esantis sostinės vicemeras Valdas Benkunskas, preliminariais duomenimis, iš daugiabučio evakuota apie 100 žmonių.

„Gyventojai drausmingai paliko būstus. (...) Kai kurie žmonės savarankiškai pasirūpino, kur galėtų pernakvoti. Savivaldybė taip pat suteikė viešbutį nakčiai“, – kalbėjo jis.

Pasak vicemero, daugiabutis pastatytas 2004 metais, tačiau „jau yra žinomas kaip probleminis iš ankstesnių laikų“.

Jis teigė, kad pirmines įvykio priežastis tikimasi žinoti dar šįvakar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (831)