Pirmadienį, apie 22 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad Taikos prospektu labai „šleivai“ važiuoja taksi automobilis. Skambino paskui jį važiavęs žmogus.

Kelių policijos patruliai automobilį sulaikė Taikos ir Statybininkų prospektų žiedinėje sankryžoje, vadinamoje Žardės žiedu.

Taksi automobilio vairuotojas važiavo vienas, jam nustatytas sunkus girtumas – 3,58 prom. Viktoras K., gim. 1988 m., paaiškino, kad jis gėrė namuose sielvartaudamas, kad skiriasi su gražuole žmona.

Po to Viktoras išvažiavo padirbėti į gatves ir pasitaikė supratingas klientas, su kurio gėrė jo namuose. Kai vyriškos temos baigėsi, Viktoras nutarė važiuoti namo, tačiau jį pagavo policija. Automobilio salone, šalia bėgių svirties, buvo įtaisytas pusiau nugertas degtinės „Sobieski“ butelis.

Antradienį, apie 2.30 val., policijai buvo paskambinta, kad į degalinę, esančią Taikos pr. ir Smiltelės gatvių sankryžoje, atvažiavo visiškai girtas žmogus.

Atvykęs kelių policijos ekipažas automobilio „Opel Vectra“ vairuotojui Aleksėjui K., gim. 1982 m., nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 1,87 prom. Ir ne alkoholinių gėrimų pirkti atvažiavo vyriškis. Jis norėjo pabendrauti su žmonėmis, o miesto gatvės tuo metu buvo tuščios. Jis iš namų Debreceno g. važiavo į barą, įsikūrusį prie naujojo turgaus, o kaip atsirado degalinėje, esančioje už dviejų kilometrų, paaiškinti negalėjo.