Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų kaltais pripažįsta oficialiai niekur nedirbusius vilniečius – 22 metų Modestas Morkūnas už grotų praleis 13 metų, o metais jaunesnis Andrejus Ražkovskis kalės 10 metų.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, kad daugiausia smūgių autobuso laukusiam vyrui sudavė jau šešis kartus teistas M. Morkūnas, kuris teisme neigė jam pateiktus kaltinimus ir visą kaltę vertė savo draugui.

Tuo metu kaltę pripažinęs iki šiol neteistas A. Ražkovskis apie viešoje vietoje įvykdytą nusikaltimą teisme negalėjo nieko papasakoti – esą tą vakarą jis buvo toks girtas, kad kitą rytą išsiblaivęs nieko neprisiminė. Tačiau A. Ražkovskis kaltės neneigė ir atsiprašė nužudytojo artimųjų.

Bylos duomenimis nustatyta, kad Salininkuose, viešojo transporto stotelėje, sumušto vyriškio lavonas buvo rastas praėjusių metų balandžio 15 d., apie 5.30 val. – apie negyvą žmogų pareigūnams pranešė į darbą autobusu planavę važiuoti žmonės.

Įvykio vietoje pareigūnai aptiko grumtynių požymių, pas nužudytąjį nerado asmeninių daiktų (nusikaltėliai pavogė mobilųjį telefoną). Ekspertai vėliau nustatė, kad vyrui buvo suduoti ne mažiau kaip 24 smūgiai.

Manoma, kad vyras stotelėje buvo nužudytas tik dėl to, kad prie jo priėjusiems jaunuoliams nedavė cigaretės, kai vienas jų paprašė.

Paaiškėjo, kad nelegaliai statybose dirbantys M. Morkūnas ir A. Ražkovskis nužudymo metu buvo gerokai apsvaigę nuo alkoholio – jie prisipažino, jog visą dieną gėrė degtinę. O po Salininkus klaidžiojo, nes čia gyveno M. Morkūnas – prisigėrę vyrai ėjo susitikti su viena mergina, o pakeliui buvo stotelė.

Kitą dieną po nužudymo vyrai persirengė, M. Morkūnas net išmetė savo drabužius, o už pasiskolintus nusipirko naujus. Baimindamasis, kad gali būti susektas dėl nužudymo, jis išmetė ir pagrobtą mobiliojo ryšio telefono aparatą.

Teisme taip pat buvo nustatyta, kad ne vienas Salininkų gyventojas matė, kaip stotelėje buvo mušamas vyras, tačiau niekas taip ir neiškvietė pagalbos.