Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Scania“ į Raigardo kelio postą atvažiavo apie 13 val. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją ketinantis gabenti stiklainių krovinį – 22 padėklus (96 tūkst. vnt. stiklainių). Tačiau muitinės pareigūnai patikrino „Scania“ rentgeno kontrolės sistema ir nustatė, jog padėkluose su stiklainiais įrengtos slėptuvės, pilnos cigarečių, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Paprastai tokios slėptuvės, kai oficialus krovinys tėra imitacija, o jo viduje įrengiamos ertmės kontrabandai (vadinamieji „karstai“) aptinkamos medienos kroviniuose iš Baltarusijos. Su rūkalų kontrabanda stiklo gaminių kroviniuose susiduriama rečiau.

Visas krovinys dar nėra baigtas ardyti, bet pareigūnų vertinimais jame – ne mažiau, nei 165 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Superslims“. Rūkalų vertė su mokesčiais – 557 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė krovinį, mašiną ir jos vairuotoją – Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

„Scania“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją