Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai netoli kelio Marijampolė–Suvalkai aikštelėje pastebėjo įtartiną nuošaliai stovintį krovininį mikroautobusą „Volkswagen Crafter“ latviškais numeriais. VSAT pareigūnai nusprendė jį patikrinti.

Prie mikroautobuso vairo sėdėjo 41-erių Ukrainos pilietis. Jo pateikti dokumentai pasieniečiams neužkliuvo. Atidarius mikroautobuso krovinių skyriaus duris VSAT pareigūnų laukė staigmena – čia buvo susigrūdęs būrys neteisėtų migrantų. 17-a ant „Volkswagen Crafter“ grindų sėdėjusių vyrų dokumentų neturėjo ir prisistatė Bangladešo piliečiais, jiems esą yra nuo 19 iki 43 metų.

Kalvarijos pasieniečiai vairuotoją ir jo gabentus migrantus pristatė į savo užkardą. Ukrainietis prisipažino, kad Latvijoje išsinuomojo mikroautobusą ir juo iš Rygos į Lenkiją gabeno užsieniečius. Už sėkmingą reisą jis būtų gavęs 1 000 eurų.

Pasieniečių pradėto tyrimo metu paaiškėjo, jog šie Bangladešo piliečiais prisistatantys vyrai, pirminiais duomenimis, į Latviją pateko neteisėtai kirtę sieną iš Baltarusijos. Pasinaudodami gabentojo paslaugomis jie iš Latvijos per Lietuvą ir Lenkiją planavo pasiekti vieną iš Vakarų Europos valstybių.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Sulaikyti migrantai laikinai apgyvendinti viename iš VSAT padalinių. Artimiausiu metu juos planuojama perduoti Latvijos pasieniečiams. Užsieniečius gabenusį Ukrainos pilietį ketvirtadienį teismas leido suimti trims mėnesiams.

Mikroautobusas „Volkswagen Crafter“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Šiemet VSAT fiksuoja didelį neteisėtos antrinės migracijos iš Latvijos padidėjimą. Nuo metų pradžios iki lapkričio 8 d. jau sulaikyta 1 100 neteisėtų migrantų, kurie gabenti ar patys vyko iš Latvijos. Per visus 2022 m. buvo sulaikyti tik 84 tokie migrantai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)