Vilniaus apskrities policija praneša, kad buvo nustatytas įtariamasis, platinęs kanapes Vilniuje, Kalvarijų turgaus prieigose.

Pareigūnai sulaikė kanapių įsigijusį žmogų ir kanapių platintoją, vežantį kvaišalų kitam pirkėjui.

Atlikus kratas narkotikų platintojo ir jo bendrininkų namuose bei slaptavietėse, rasta apie 1,5 kg kanapių. Kriminalistai aptiko svarstykles kvaišalams, įrangą jiems pakuoti ir daugiau nei 30 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Įtariama, kad jie gauti už parduotas kanapes.

Rastų kanapių vertė siekia apie 18 000 eurų. Atliekamas tyrimas dėl narkotikų laikymo ir platinimo. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

Teismas leido suimti narkotikų prekeivą 2 mėnesiams.

Anot pranešimo, pareigūnai pastebi, kad žmonės, perkantys kanapių, gali būti suklaidinti diskusijų dėl narkotinių medžiagų dekriminalizavimo ar legalizavimo. Sulaikyti pirkėjai teigia, kad nieko blogo nepadarė, nes jų veikla esą yra teisėta.

Policija įspėja, kad ši veika nėra dekriminalizuota ir už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Už neteisėtą narkotinių medžiagų įsigijimą be tikslo jas platinti, gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Už narkotinių medžiagų platinimą – nuo dvejų iki penkiolikos metų laisvės atėmimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)