Tokia žinutė jauną motiną turėjo šokiruoti, bet ji neskubėjo kreiptis pagalbos į policijos pareigūnus – mažiausiai devynias dienas telefonu susirašinėjo su neįtikėtinai pribloškiantį pasiūlymą pateikusiu vyriškiu ir net nurodė pinigų sumas, už kurias pedofilui ji perleistų savo mažametę dukrą.

Ar klausti tokių dalykų yra nusikaltimas ir ar tikrai tokio pobūdžio SMS pranešimus rašęs panevėžietis Rytis V. neketino turėti intymių santykių su mažamete? Prokurorai įsitikinę, kad vyras turėjo blogų kėslų ir ketino ne tik devynmetę seksualiai prievartauti, bet ir išžaginti.

Tačiau vien tokio prokurorų įsitikinimo neužtenka – teisėjai nutarė, kad panevėžietis tik buvo įsitraukęs į savotišką žaidimą ar eksperimentą, kurio metu tesiekė sužinoti, ar iš tikrųjų motina savo vaiką parduotų iškrypėliui.

Taip baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Rytis V. buvo išteisintas dėl jam pateiktų kaltinimų, nors prokurorai siekė, kad vyras būtų įkalintas 6 metams. Be to, nukentėjusiąja pripažintai mažametės motinai buvo prašoma priteisti 8 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad Rytis V. net dešimt dienų buvusiai savo draugei rašinėjo SMS žinutes bei susitikimo prie jos namų metu įtikinėjo leisti turėti intymių santykių su devynmete mergaite. SMS žinutes vyras rašė ir į telefoną, kuriuo naudojosi mergaitė – nurodė, ką norėtų su ja daryti lovoje. Tiesa, mažametė apie tai nieko nežinojo, nes aparatą tuomet buvo paėmęs jos tėvas.

Kai apie tai sužinojo Rytis V., mergaitės motina sulaukė naujų grasinimų – ją buvo žadama „sulyginti su žeme“, „užkurti“, „paversti lavonu“, „papjauti“ ir pan.

Ikiteisminis tyrimas policijoje buvo pradėtas, kai į juos kreipėsi mažametės motina – ji teigė, kad yra įbauginta ir bijo ne tik dėl savęs, bet ir savo devynmetės dukros. Moteris taip pat nurodė, kad SMS žinutes rašinėjęs vyras buvo atvykęs į namus, bet kažkodėl persigalvojo ar išsigando ir į vidų neužėjo, nors prieš tai rašė, kad ketina atvykti su mergaite praleisti laiką.

Su baudžiamosios bylos medžiaga susipažinę teisėjai negalėjo konstatuoti, kad Rytis V. iš tikrųjų ketino turėti lytinių santykių su mažamete mergaite. Ir ne tik dėlto, kad pats kaltinamasis tai kategoriškai neigė ir aiškino, jog SMS žinutės tebuvo savotiška pramoga ar žaidimas, kurio metu buvo siekiama išsiaiškinti, ar tikrai motina už pinigus parduotų savo dukrą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad motina pasidavė provokacijai – ji vis prašydavo didesnės pinigų sumos už galimybę slapta pabūti su dukra. Kadangi vyras neturėjo tiek pinigų, kiek reikalavo motina, jam buvo pasiūlyta nueiti į prekybos centrą – esą yra kasos, kuriose galima gauti greitąjį kreditą. Tiesa, vyras paskolos nebūtų gavęs – jis buvo daug kam prasiskolinęs.

Bylą išnagrinėję teisėjai neįžvelgė, kad buvusią draugę Rytis V. iš tikrųjų įkalbinėjo parduoti savo dukrą pedofilijai. Tai teisėjai nusprendė ne tik dėl to, kad buvę sugyventiniai ir anksčiau susirašinėjo sekso temomis, bet ir dėl to, kad vienoje SMS žinutėje išteisintasis moters klausė, ar iš tikrųjų ji taip pat pigiai parduoda savo dukrą.

Nors Rytis V. buvo išteisintas dėl baisių nusikaltimų, tačiau mažametė mergaitės motina ilgą laiką nesijautė saugi – į mokyklą einančią dukrą ji lydėdavo iki autobusiuko, kuris vaikus veždavo iki švietimo įstaigos, o pamokoms pasibaigus ją pasitikdavo ir parsivesdavo į namus. Be to, moteris taip pat dukrą įspėdavo, kad ši nebendrautų su asmenimis, kurių nepažįsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)