Gydymo įstaigoje atsidūrė ir pats rūbininkas, kuriam po incidento dėl nervų esą sušlubavo sveikata.

Išvežtas į ligoninę

Smurto protrūkis Kauno T. Masiulio jaunimo mokykloje užfiksuotas antradienį.

Kaip DELFI pasakojo nepilnametį atstovaujantis advokatas Kęstutis Pužaitis, mokinys užpultas prie mokyklos rūbinės. Teigiama, kad 49 metų rūbininkas trenkė medine lazda 14-ečiui į galvą – vaikui buvo prakirsta kakta, pasipylė kraujas.

„Berniukas stovėjo ir prie rūbinės, atsisuko ir pamatė, kad budintis trenkia lazda. Negaliu atsakyti, kokie buvo motyvai. Ten buvo nemažai vaikų. Vaikas pasakojo, kad laukė prie rūbinės apsirengti, kažkoks sąmyšis buvo ir pajuto smūgį“, - teigė K. Pužaitis.

Įvykį matė daug mokinių. Greičiausiai jie arba mokytojai iškvietė medikus, kurie vaiką išvežė į ligoninę.

Laukia pasiaiškinimo

Mokyklos direktorius Egidijus Mikalajūnas DELFI patvirtino, kad išties toks incidentas buvo. Dėl įvykio mokykloje sudaryta speciali komisija, kuri aiškinasi įvykio aplinkybes.

Teigiama, kad rūbininkas yra ilgametis mokyklos darbuotojas, jokių nusiskundimų dėl jo darbo iki šiol nebuvo. Po įvykio rūbininkas kreipėsi į medikus.

„Susinervino žmogus, sako, spaudimas pakilo ir nedirba dabar. Aš mokykloje dirbu jau 9 metai, tai atėjęs čia jį jau radau. Senokai dirba“, - DELFI teigė E. Mikalajūnas.

Direktorius kol kas nesiryžo teigti, kaip ir kodėl įvyko konfliktas.

„Vieni pasakoja taip, kiti kitaip. Renkame informaciją. Kol kas nenoriu spėlioti ir vadovautis gandais, kad nesuklaidinti. Taip, buvo toks incidentas. Kaip supratau, pataikė su šluotu kotu. Norai buvo vieni, išėjo kitaip. Aš negaliu pasakyti, nes turiu išklausyti visas puses. Laukiame jo sugrįžtant ir laukiame jo pasiaškinimo“, - teigė E. Mikalajūnas.

Mokyklos vadovas nukentėjusiojo berniuko neišskyrė, tačiau neslėpė, kad T. Masiulio jaunimo mokykloje mokosi toli gražu ne pavyzdingi mokiniai.

„Pas mus jaunimo mokykloje visi hiperaktyvūs. Daug aktyvių vaikų. Jis nėra pats blogiausias ir nėra pats geriausias. Pas mums mokosi nemotyvuoti, už drausmės pažeidimus iš kitų mokyklų pašalinti vaikai. Tai pas mus tikrai ne gimnazija. Pas mus klasės nedidelės, daug dirbame, kad atstatyti motyvaciją, atrasti bendrą kalbą. Aukštų pasiekimų mes nesiekiame, stengiamės bendrauti. Tai vaikai tikrai ne šilkiniai, būna drausmės pažeidimų“, - sako direktorius.

Beveik visoje mokykloje sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros, tačiau rūbinėje jų nėra.

Dėl įvykio policija pradėjo tyrimą.