Klaipėdos apskrities policija skelbia, kad brakonierius (gim.1981 m.) buvo sulaikytas Skuodo r., Užluobės k.

Jis draudžiamu įrankiu upėje badė žuvis. Aplinkosaugininkai surašė protokolą už žvejybos taisyklių pažeidimą.

Sėdėdamas tarnybiniame aplinkosaugininkų automobilyje, pažeidėjas dviem Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos specialistams siūlė po 500 eurų kyšį.

Aplinkosaugininkai iškvietė policiją. Sulaikytajam nustatytas lengvas girtumas (1,17 prom.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Papildyta:

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Skuodo rajone Užluobės kaime Luobos upėje nustatė du asmenis draudžiamais įrankiais gaudžiusius žuvis. Vienas iš jų žeberklu nudūrė šlakį.

„Šiuo metu vykstant akcijai „Lašiša“, skiriame ypatingą dėmesį vandens telkinių kontrolei, kad apsaugotume neršiančias lašišas ir šlakius. Aktyviai rinkdami informaciją dėl neteisėtos žvejybos Skuodo rajone, su gyventojų pagalba, nustatėme pažeidėją su įkalčiais“, – sakė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Giedrius Kugelevičius.

Kadangi pažeidimas padarytas Bartuvos ichtiologiniame draustinyje, padaryta žala žuvų ištekliams trigubėja – 2910 eurų.
Taip pat aplinkosaugininkams apžiūrėjus vieno asmens ūkines patalpas rastas ir statomasis tinklas.

Iš pažeidėjų paimti du žeberklai ir statomasis tinklas. Brakonieriams gali tekti sumokėti iki 800 eurų ir atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

„Tam, kad išvengtų administracinės atsakomybės neblaivus asmuo mums su kolega pasiūlė po 500 eurų. Apmaudu, kad žmonėms vis dar norisi „susitarti“, tačiau mes principingai reaguojame į bandymus įteikti galimai neteisėtą atlygį ir apie tai informuojame teisės aktų nustatyta tvarka“, – teigė G. Kugelevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją