Tauragės pareigūnai pranešimo iš medikų sulaukė penktadienį. Apie 10.55 val. apie tragediją policijai pranešę medikai mergaitę dar bandė gaivinti. Deja, paauglė neišgyveno.

2009 m. gimusi mergaitė staiga sukniubo Žygaičių miestelio gimnazijoje, sporto salėje, per fizinio pamoką.

„Policija pranešimą gavo iš medikų. Pirminiais duomenimis, mergaitė neturėjo sveikatos problemų, jautėsi gerai.Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Neturime duomenų, kad ji vartojusi narkotines medžiagas, apžiūros metu tarp jos daiktų draudžiamų medžiagų nebuvo rasta“, – Lina Banienė, Tauragės apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė.

Kaip TV3 portalui pasakojo mergaitės močiutė, mergaitė buvo apkūnoka, o per fizinio pamoką ji buvo sukniubusi ne kartą, tačiau mokytoja liepusi keltis ir bėgti toliau, kol galiausiai paauglė nebeatsikėlė ir mirė. Taip, anot jos, pasakojo mergaitės bendramoksliai.

Kaip rašo portalas, močiutė teigė, kad mokykla neturėjo širdies stimuliatoriaus. Be to, tą dieną mokykloje medicinos darbuotojos nė nebuvo.

Papildyta 13.11 val.: Mokyklos direktorė Daiva Gabietaitė atremia močiutės teiginius ir sako, kad su mama jos bendravo iškart po įvykio. Pedagogė nelinkusi daug kalbėti apie skaudų įvykį, tačiau sako, kad reaguota buvo iškart.

„Mes turėjome mokykloje mamą, tokių teiginių, kaip teigia močiutė, negirdėjome. Krizių komisija darbą pradėjo ir tikrai viskas daroma taip, kaip turi būti daroma. Psichologas su vaikais bendravo. Oficialios informacijos jau yra pateikta, aš susilaikysiu nuo komentarų“, – užuojautą artimiesiems išreiškusi sakė D. Gabietaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)