„Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad A. Jonikas vos po dviejų teismo posėdžių nuteistas kalėti atviroje kalonijoje šešešius metus ir du mėnesius.

Bylos duomenimis, tragedija įvyko pernai liepą, kai A. Jonikas nesuvaldė apie 107 km/h greičiu lėkusio savo automobilio ir trenkėsi į stovinčią „Renault Laguna“. Prie automobilio iš parduotuvės atėjusi moteris kai tik tuo metu krovė pirkinius. Nuo smūgio moteris buvo sunkiai sužalota, ji žuvo įvykio vietoje.

Kartu su A. Joniku „VW Golf“ automobiliu važiavę du keleiviai patyrė sužalojimus. Pats avarijos kaltininkas spruko iš įvykio vietos ir kelias dienas neaišku kur klaidžiojo.

Paskelbus paiešką, jaunas vyras buvo surastas, tačiau ilgai už grotų nebuvo ir ką nuspręs teismas jis laukė laisvėje. Septynis kartus už kelių eismo taisyklių pažeidimus ir du kartus už narkotikų vartojimą baustas A. Jonikas išgirdo gana švelnų teismo nuospredį. Prokurorams nepavyko įrodyti, kad jis vairavo apsvaigęs. Dėl to A. Jonikas išvengė iki dešimties metų grėsusios bausmės.

Žuvusios moters vyras liko vienas auginti paauglę dukrą. Artimieji dėl netekties patirtą neturtinę žalą įvertino 250 tūkstančių litų. Teismas nusprendė, kad A. Jonikas turi sumokėti gerokai mažiau – 70 tūkstančių litų.

Žuvusiosios artimieji sakė, kad skausmas dėl netekties kiek atlėgo. Tačiau penkiolikmetei mergaitei augti be mamos sunku.

A. Jonikas minimas ir dar viename nusikaltime. Prieš savaitę jis nuteistas dėl įžeidimo, mažamečio tvirkinimo ir disponavimo pornografinio turinio medžiaga. A. Jonikas su draugu tyčiojosi iš miegančio jaunuolio, jį filmuodavo ir fotografuodavo su vaiku, atliekančiu seksualinius veiksmus.

Abu teismo sprendimus dar galima apskųsti.

DELFI primena, vietos gyventojams puikiai žinomas kelių chuliganas nesikuklino internete išplatinti savo automobilio spridometro vaizdo įrašo ir pasigirti kokiu greičiu jis važinėja miesto gatvėmis.