Pastaruoju metu patrulius atidžiai stebėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai. Jų surinktais duomenimis, šių metų rugsėjo–spalio mėnesiais už tai, kad nebūtų surašomi administracinių teisės pažeidimų protokolai dėl įvairių kelių eismo taisyklių pažeidimų padarymo, patruliai įtariami provokavę duoti ir ėmę kyšius.

Nustatyta atvejų, kai policijos patruliai vairuotojams pranešdavo apie viršytą greitį, nors greičio matuoklių su savimi neturėdavo ir pažeidimo nebūdavo užfiksavę, praneša Generalinė prokuratūra.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Romo Jasevičiaus vadovaujamų tyrimų duomenimis, už 200 litų kyšius vienas vairuotojas bandė išsisukti dėl to, kad neturėjo su savimi vairuotojo pažymėjimo, kitas – už leistino greičio viršijimą.

Visiems Kelių policijos biuro patruliams jau įteikti pranešimai apie įtarimus dėl kyšininkavimo. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šią nusikalstamą veiką numato baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.