Kelių policijos skyriaus pareigūnų reidas prasidėjo rugpjūčio 18 d. 16 val. Vilniaus r., Buivydiškių k.

Pareigūnams įkliuvo automobilį vairavęs neblaivus (0,57 prom.) kariuomenės seržantas (gimęs 1973 m.), jam surašytas protokolas ir teks mokėti baudą. Dar du vairuotojai nubausti už tai, kad naudojosi mobiliojo ryšio telefonu be laisvų rankų įrangos. Du vairavo, neturėdami teisės.

Vėliau stabdomas nestojo keturračio vairuotojas. Jis, bėgdamas nuo pareigūnų, aplenkė automobilių koloną pėsčiųjų perėjoje ir padidinęs greitį, nurūko tolyn. Bėglio pavyti nepavyko, bet pareigūnai spėjo užfiksuoti keturračio valstybinius numerius, todėl bus išaiškinta, kas vairavo šią transporto priemonę. Bėgliui gresia atsakomybė už pavojingą ir chuliganišką vairavimą, draudimo lenkti pažeidimą bei nepaklusimą reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Nuo 23 val. kelių policijos pareigūnai persikėlė į Vilnių. Iki rugpjūčio 19 d. 1 val. nustatyti 6 greičio mėgėjai. Pilaitės pr., 2 pažeidėjai skriejo dvigubai viršydami leistiną greitį – 139 km/h ir 154 km/h. Rekordininkas – 187 km/h greičiu per miestą lėkęs automobilio BMW vairuotojas.

Šeštadienį kelių policijos reidai vyko Vilniaus r., Buivydiškėse. Rugpjūčio 19 d. pareigūnams įkliuvo 2 neblaivūs (0,76 prom. ir 1,26 prom.) vairuotojai, taip pat 4 beteisiai, iš jų vienas – nepilnametis. Jo automobilis buvo su negaliojančiais valstybiniais numeriais. Nepilnamečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Kartu važiavusiam neblaiviam tėvui surašytas protokolas už transporto priemonės perdavimą vairuoti neturinčiam teisės vairuoti.

Rugpjūčio 20 d. taip pat nustatyti 2 neblaivūs (0,49 prom.) vairuotojai, 2 beteisiai, vienas jų jau buvo baustas administracine tvarka už vairavimą neturint teisės vairuoti.

Per savaitę „trikojai“ greičio matuokliai užfiksavo 1 480 pažeidėjų.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai ir ateityje planuoja rengti tokius prevencinius reidus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją