Šiąnakt, 3.32 val., Kaune, Savanorių prospekte, liepsnojo medinio daugiabučio namo palėpė. Gaisro metu išdegė pusė palėpės, pradegė dalis mansardos, aprūko ir vandeniu buvo sulietos gyvenamosios patalpos. Iš kitos palėpės dalies ugniagesiai išgelbėjo du žmones. Gaisro metu jie nenukentėjo.

Penktadienį, 18.26 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Klaipėdoje, laive „Meridianas“, kuriame įsikūręs restoranas. Atvykus ugniagesiams, ant laivo denio siautėjo liepsnos, 8 restorano darbuotojai ir 14 lankytojų jau buvo evakavęsi. Ant denio degė dujų balionas ir šildytuvas. Gaisro metu apdegė minkštasuoliai, kėdės, stalai, skėtis ir gelbėjimo ratas, 20 kv. m grindų ir 15 m turėklų. Iki atvykstant ugniagesiams restorano darbuotojai gaisrą gesino gesintuvais.

Tos pačios dienos vidurdienį Klaipėdos ugniagesiai skubėjo ir į Karklų gatvę. Gaisras buvo kilęs daugiabutyje, vieno buto balkone. Jo metu sudegė namų apyvokos daiktai, įskilo balkono lango stiklas, aprūko lubos, sienos ir kambarys. Bute autonominio dūmų detektoriaus nebuvo.

Apie 18 val. ugniagesiams gesinant gaisrą Šiaulių rajone, Kuršėnuose, daugiabutyje, iš kito buto atėjo gyventojas ir pranešė, kad užsidegė orkaitė. Atskubėjus ugniagesiams, virtuvėje degė orkaitė ir gartraukis. Gaisro metu aprūko virtuvės sienos, apsilydė lubų plastikinės lentelės. Dūmų detektorius bute buvo.

22.23 val. Šilalės rajone, Traksėdžių seniūnijoje, Šėrikų kaime, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, visa medinė jo dalis, joje buvusi mediena, 150 rulonų šieno, padargai ir polistirolas.

Šeštadienį, apie 3 val. nakties, Vilniuje, Perkūnkiemio gatvėje, degė mikroautobusas „Sprinter“. Gaisro metu jis sudegė, taip pat apdegė šalia stovėję 2 lengvieji automobiliai.

13.33 val. Vilniaus rajone, Kalvelių seniūnijoje, Kenos kaime, liepsnojo du ūkiniai pastatai. Gaisro metu vienas jų sudegė visiškai, taip sudegė kito pastato stogas, dalis lauko sienos ir šiaudų, skilo ir apsilydė 3 mūrinės vasaros virtuvės langai.

Sekmadienį, 4.57 val., buvo pranešta apie gaisrą Kaune, Ašigalio gatvėje esančioje UAB „Kauno švara“. Atvykus ugniagesiams, iš pastato veržėsi dūmai. Gaisras kilo atliekų surinkimo įrenginyje.

19.11 val. Biržų rajone, Papilio seniūnijoje, Kupreliškio miestelyje, atvira liepsna degė apleistas pastatas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, pradegė ir įgriuvo perdanga.

Rugpjūčio 23-iosios naktį, 1.13 val., iš saugos tarnybos operatorės buvo gautas pranešimas, kad Kaune, M. Mažvydo gatvėje, gyvenamajame name pradėjo veikti priešgaisrinė signalizacija. Atvykus ugniagesiams, buvo pajuodę namo langų stiklai, vienas jų įkaitęs ir trūkęs. Virtuvėje degė šaldytuvas. Gaisro metu smarkiai aprūko namo vidus, apdegė šalia šaldytuvo buvę namų apyvokos daiktai.

Penktadienio rytą Pasvalio rajono Pušaloto miestelio seniūnė pranešė, jog ant bažnyčios stogo grotelių įstrigo gandras. Atvykę ugniagesiai gandrą išlaisvino ir nukėlė. Jis buvo perduotas gyventojui, kuris sutiko jį priglausti, kol bus susisiekta su gyvosios gamtos specialistais.

10 val. buvo pranešta, kad Druskininkų savivaldybėje, Leipalingio seniūnijoje, Margų kaime, medis miške prispaudė žmogų. Ugniagesiai vyrą išlaisvino ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Sekmadienį, 22.18 val., ugniagesiai buvo iškviesti į Vilniaus rajono Sudervės seniūnijos Bubų kaimą. Tvenkinyje prie namų buvo rastas plūduriuojantis vyro kūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)