Tauragės apskrities policijos atstovė Greta Kęsminaitė-Pudžemė sakė, kad kol kas dėl šio įvykio niekas nėra sulaikytas. Tiesa, kiek vėliau policija pranešė, kad įtariamieji yra nustatyti.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir aiškinasi įvykio aplinkybes.

Organizuota gauja

Su Delfi bendravęs Sartininkų gyventojas, dėl savo saugumo paprašęs likti neįvardintas, pasakojo, kad atvykėliai gerokai įbaugino kaimo gyventojus.

„Jie pasistatė nuošalyje automobilius, kitame kaimo gale, ir bėga per kaimą kaip kareiviai. Įsivaizduojat, gal 15 žmonių bėgioja po kaimą su kaukėm“, – stebėjosi pašnekovas.

Užpuolikų kelyje šįkart pasitaikė trys žmonės, kurie sėdėjo pavėsinėje ir buvo sumušti. Tačiau tikriausiai nukentėjusiųjų galėjo būti ir daugiau.

„Maža kas galėjo nutikti. Būtų pasitaikę dar kas kelyje. Kaimynas jų klausė, ką darot, jam sako, tuoj į kiemą pas tave įpulsim, ar nori pats gaut? Ten centre tokia pavėsinė, aikštelė krepšinio, ką ten rado, tą ir sumušė. Šiaip ten daug jaunimo, paauglių renkasi, gerai, kad tuo metu ten jų mažai buvo“, – kalbėjo jis.

Neabejojama, kad užpuolikai yra ne vietiniai, jų automobilius gyventojai matė pirmą kartą. Iš pirmo žvilgsnio tai labai jauni žmonės, tikėtina, vos sulaukę pilnametystės ar dar paaugliai. Vaizdo įrašuose atrodo, kad bent vienas jų turėjo daiktą, panašų į ginklą.

Nustebino tarnybų reakcija

Žmones nustebino ne tik pats neregėtas išpuolis, bet ir atsakingų tarnybų reakcija.

„Pažįstamas skambino į 112, sako mato gaują kaukėtų žmonių bėgančių. Jo klausia, o ar jie ką nors jau padarė. Juokinga. Tai ką, mums bėgt iš paskos ir žiūrėti, kol jie ką nors padarys. Čia ne eilinis buitinis konfliktas, atvažiuoja organizuota gauja, matosi, kad kažkas bus, o klausia, ar jau buvo. Dar blokavo su mašina kažkokį žmogų“, – situaciją nupasakojo sartininkiškis.

Keista buvo ne tik Bendrojo pagalbos centro, bet ir policijos reakcija – žmonėms pasirodė, kad atvykę pareigūnai neskubėjo ieškoti užpuolikų.

Užpuolikai Sartininkų kaime

„O policija atvažiavo, ne kad kameras žiūrėt, o tiems sumuštiems žmogeliams prasipūsti liepė. Į tokius dalykus, mano manymu, reikėtų reaguoti rimčiau“, – kalbėjo jis.

Pašnekovo nuomone, jaunimas dabar jaučiasi nebaudžiamas, todėl ir išdrįsta rengti tokius išpuolius.

„Jei vieną kartą atvažiavę pajaus, kad niekas nieko, po dviejų savaičių apsirūkę vėl važiuos, jiems kaip pokštas, kaip nuotykis, o galiausiai prieis iki kažko rimtesnio. Geriausia užkirsti kelią dabar“, – teigė kaimo gyventojas.

Pasigenda apylinkės inspektorių

Pasak jo, anksčiau, kai dar dirbdavo apylinkių inspektoriai, gyventojai jausdavosi saugiau.

„Visada sakau, kad blogiausia, jog rajonuose nebėra policijos įgaliotinių. Būdavo kitaip viskas, pasišneka, sužinodavo situaciją, lengviau buvo ryšį palaikyti su policija. Policija į jokius susirinkimus dabar seniūnijose neatvažiuoja.

Kai būdavo įgaliotiniai, atvažiuodavo. Ir greičiau viskas vykdavo. O dabar vieną dieną vieni patruliai, kitą dieną kiti, atidirba pamainą ir viskas. Policija atvažiuoja, nubaudžia dviratininką be liemenės. O rimtesni, įžūlesni banditėliai, jie jaučia, kad yra nebaudžiami“, – sakė jis.

Vyro žiniomis, toks jausmas tvyro ne tik Sartininkuose, panašiai galvoja ir kitų kaimų gyventojai, su kuriais jam tenka bendrauti.

Pareigūnai reagavo nedelsiant

Po šio teksto pasirodymo policija išplatino pranešimą spaudai, kuriame nurodo, kad 17 val. 22 min. buvo gautas pranešimas, kad Tauragės rajone, Sartininkų kaime, kaukėti asmenys užpuolė ir sužalojo tris vyrus (gim. 1999 m., 1991 m., gim. 1983 m.).

Pareigūnai nedelsiant sureagavo į pagalbos prašymą ir į Sartininkų kaimą atskubėjo po 24 minučių. Įvykio vietoje buvo rasti nukentėję asmenys, iš kurių du buvo neblaivūs, tačiau užpuolikai jau buvo pasišalinę.

Ieškoti užpuolikų į pagalbą buvo pasitelktos gausios policijos pareigūnų pajėgos. Į užpuolikų paieškas leidosi dar penki policijos ekipažai.

Pareigūnai nedelsiant dėl šio atvejo pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir tą patį vakarą, aktyviai padedant Sartininkų kaimo bendruomenės nariams, nustatė įtariamuosius, įvykdžiusius šią nusikalstamą veiką. Nusikalstamos veikos ,,organizatoriui“ pareikšti įtarimai.

Asmenims už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Policijos pareigūnai dėkoja piliečiams už pagalbą aiškinantis šio įvykio aplinkybes. Džiaugiamės bendruomenės įsitraukimu į visuomenės saugumo veiklą bei aktyvų bendradarbiavimą su institucijomis.

Policija ragina gyventojus nelikti abejingiems daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (555)