Ketvirtadienio vakarą Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos pasieniečiai, vykdydami tarnybą Ignalinos rajone tarp Gaidės ir Čepukų kaimų, sustabdė patikrinti kelyje sudėtingas kreives „piešiantį“ dviratininką.

Nuo jo sklido stiprus alkoholio tvaikas, vyras svirduliavo, kalba buvo nerišli. VSAT pareigūnams paprašius pateikti dokumentus, dviratininkas pradėjo bjauriai plūstis ir įžeidinėti pasieniečius, elgėsi agresyviai, badėsi špygomis ir net mėgino vienam pasieniečiui smogti.

Prieš teisėtiems pareigūnų reikalavimams nepaklususį vyrą buvo panaudoti tramdomieji veiksmai ir uždėti antrankiai. Apieškojus aršuolį, striukės kišenėje pasieniečiai aptiko vieno litro talpos plastikinį butelį, kuriame esantis skystis skleidė naminės gamybos alkoholio kvapą.

Agresyviai nusiteikusį dviratininką VSAT pareigūnai pristatė į Puškų pasienio užkardą. Ten jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,67 promilės). Stebėtis tenka, kaip jis apskritai sugebėjo užlipti ant dviračio ir šiaip ne taip važiuoti.

51-erių vietos gyventojui pradėta administracinė teisena. Už dviračio vairavimą esant neblaiviam laukia bauda nuo 150 iki 200 eurų. Stipraus naminio alkoholio gabenimas užtraukia baudą nuo 180 iki 780 eurų. O už pareigūno garbės ir orumo pažeminimą aršuoliui gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Vyras perduotas Visagino policijos komisariato pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)