Kaip skelbia Vilniaus apskrities policija, rugpjūčio 18 dieną Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnė ne tarnybos metu, laisvalaikiu sportuodama, kelio Šalčininkai – Milvydai šalikelėje pastebėjo gulinčią moterį. Jos kojos buvo važiuojamojoje kelio dalyje.

Pareigūnė apžiūrėjo sąmonę praradusią moterį. Pastaroji į dirgiklius nereagavo, sunkiai kvėpavo, jos veidas buvo pamėlynavęs.

Policininkė nelaimėlei suteikė būtinąją medicininę pagalbą. Moteris atsigavo, tačiau savarankiškai atsistoti negalėjo, nes buvo neblaivi.

Vilniaus apskrities policija sako, kad tokios būklės moteris galėjo tapti nusikaltimo auka ar paprasčiausiai numirti laiku nesuteikus būtinos medicininės pagalbos. Nelaimėlė buvo perduota giminaičiams.

Pravažiuojančių automobilių vairuotojai ir dviratininkai šalikelėje gulinčią moterį tiesiog apvažiuodavo. Nei vienas ne tik nesustojo, bet ir neiškvietė pagalbos.

Ši Šalčininkų policininkė 2020 metų žiemą, sniego pusnyje, pastebėjo gulintį bejėgiškos būklės neblaivų vyrą.

„Būkime dėmesingi kitų žmonių nelaimei ir padėkime tiems, kurie dėl savo bejėgiškos būklės ar neatsakingo elgesio atsiduria gyvybei pavojingose situacijose“, – ragina policija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)