Šeši sostinės Kelių policijos ekipažai vėlų vakarą reidą pradėjo Ukmergėje. Čia įkliuvo vienas vairuotojas, iš kurio atimtas vairuotojo pažymėjimas, ir neblaivus (0,80 prom.) mikroautobuso „VW Transporter“ vairuotojas. Pastarasis važiavo iš darbo Vilniuje, įkliuvo prie pat namų.

Apie vidurnaktį reido dalyviai grįžo į Vilnių. Vienas ekipažas smarkiai prisidirbusį vairuotoją sučiupo pakeliui į reido vietą Olandų gatvėje.

Šis ekipažas užsuko į degalinę Žirmūnuose ir čia į pareigūnus kreipėsi atskubėjęs žmogus, kuris pranešė, kad šalia, žiede prie Žirmūnų tilto, ką tik įvyko avarija, kurios kaltininkas pabėgo.

Akimirksniu sureagavę į šią žinią patruliai žiede aptiko apdaužytą „Opel Vectra“, vairuojamą moters. Ji ir keleivis papasakojo, kad į jų mašiną šonu trenkėsi dideliu greičiu atlėkęs automobilis, kuris po susidūrimo nuvažiavo atbulas, o paskui iš žiedo pasuko į Žirmūnų gatvę.

Puolę ieškoti bėglio pareigūnai pamatė prie parduotuvės „Iki“ stovinčią kompaniją. Jaunuoliai, paklausti, ar nematė apdaužyto tamsaus automobilio. nurodė, kad jis sustojo parduotuvės aikštelės gale. Čia patruliai aptiko sudaužytą „Mercedes Benz“. Vairuotojas buvo pabėgęs, iš po variklio dangčio virto garai, grojo muzika (sprukdamas vairuotojas neišjungė grotuvo), iš salono stipriai trenkė alkoholiu, ant grindų mėtėsi traškučių pakelis, cigaretės, nugertas degtinės butelis ir taurelė.

Netoliese buvusi moteris policininkams pasakė, kad vairuotojas dingo daugiabučių kiemuose, ji nupasakojo jo išvaizdą.

Kiek vėliau pareigūnai pastebėjo į netoliese esančią viešojo transporto stotelę atėjusį vyrą, atitinkantį pabėgusio vairuotojo apibūdinimą. Kai pareigūnai pas jį rado apdaužytojo „Mercedes“ dokumentus, vyras prisipažino, kad tai jis vairavo, sukėlė avariją ir pabėgo.

Zbygnevui (gim. 1981 m.) nustatytas 2,15 prom. girtumas. Pareigūnams jis pasakojo, kad labai norėjęs alaus ir važiavęs jo nusipirkti. Atsigėręs ketino važiuoti namo.

O kiti reido dalyviai tuo metu jau tikrino Olandų gatve važiuojančius vairuotojus. Pirmasis įkliuvo „VW Golf“ vairuotojas - 0,45 prom. Paskui - „Audi“ ir „Toyota“ vairuotojai. Pastarasis „įpūtė“ 0,89 prom. „Audi“ vairavęs vaikinas buvo išgėręs visai nedaug - 0,22 prom., tačiau jis neturi dviejų metų vairavimo stažo, todėl jam paskirta 250 eurų bauda.

Paskutinis Olandų gatvėje įkliuvo „Toyota Corolla“ vairuotojas - 0.71 prom.

Po to reido dalyviai išsiskirstė po du ekipažus ir užėmė pozicijas prie išvažiavimų iš Senamiesčio.

Netrukus vienam ekipažui teko važiuoti prie Katedros aikštės - buvo gautas pranešimas, kad automobilių stovėjimo aikštelėje „VW Golf“ kliudė automobilį „Škoda Fabia“, kaltininkė galimai neblaivi.

Pasak liudininkų, „VW Golf“ vairuotoja, važiuodama atbula, įsirėmė į "Škoda", atsitraukė, bandė išsukti iš stovėjimo vietos, bet ir vėl įsirėmė į tą patį automobilį ir jį apibraižė. Pasak kompanijos iš „Škodos“, VW vairavusi mergina tikino, kad „Škoda“ neapgadinta ir nieko čia neįvyko. Atvykę Kelių policijos pareigūnai nustatė, kad „VW Golf“ vairuotoja neblaivi - 0,66 prom.

Maironio ir Išganytojo gatvių sankryžoje vairuotojus tikrinę pareigūnai sustabdė automobilį „Volvo XC 60“, jo vairuotojas ir keleivis (abu užsieniečiai) buvo akivaizdžiai neblaivūs. Vairavusiam belgui nustatytas vidutinis girtumas - 1,53 prom. Paaiškėjo, kad tai Vilniuje esančio viešbučio „Holiday Inn“ generalinis direktorius ir nekilnojamojo turto valdymo bendrovės „Triangle“ vadovas Baltijos regionui Geertas Snaetas (gim. 1957 m.).

Ir jis, ir kartu važiavęs jo draugas buvo ramūs ir mandagūs. su viskuo sutiko. Tiesa, šiek tiek lietuviškai mokantis „Volvo“ keleivis pareigūnams uždavė kiek neįprastą klausimą: „Galima pipy su medžiu?“. Bet pareigūnai neleido daryti pipy gatvėje ir pasiūlė nueiti į netoliese esantį viešbutį.

G. Snaetas apgailestavo dėl to, kad neblaivus sėdo prie vairo. sakė tokiais atvejais važiuojantis taksi, o šįkart gavosi negražiai. Jis buvo nuvežtas į Kelių policijos valdybą, pareigūnams teko žadinti ir kviesti oficialų vertėją.

Paryčiais vairuotojai buvo tikrinami Ukmergės ir T. Narbuto gatvėse.

Apie 4 val. Ukmergės gatvėje buvo sustabdytas girtas BMW vairuotojas. Jaunuolis, kuriam nustatytas 1,47 prom. girtumas, važiavo ant keleivio sėdynės kažkodėl pasidėjęs peilį.

Vos sustabdžius, jis tvirtino negėręs, paskui pareiškė išgėręs vieną bokaliuką alaus. O pamatęs skaičius alkotesterio ekrane, prisipažino išgėręs 6 ar 7 bokalus. Jis vis klausinėjo, kokiam laikui praras vairuotojo pažymėjimą, o paskui pats nusprendė, kad „dviem metams tikrai atims“, nes sykį jo jau buvo netekęs. „Jau buvau teises prap...s“, - prisipažino geromis manieromis nepasižymintis BMW vairuotojas.

Nakties girtų vairuotojų dešimtuką užbaigė apie 4.30 val. T. Narbuto gatvėje sustabdyta „Toyota Corolla“ vairuotoja. Įtarus, kad ji neblaivi, moteris (gim. 1977 m.) policininkus ėmė įkalbinėti: „Aš negirta, paleiskite mane“. Paaiškėjus, kad ji vis dėlto išgėrusi ir netgi visai nemenkai (nustatytas vidutinis girtumas - 1,55 prom.), vairuotoja pareiškė: „Kas čia tokio? Greičio neviršijau, ženklų nepažeidžiau“. Moteris atsisakė pasirašyti protokolą, bet galų gale prisipažino, kad su drauge buvo klube ir ten išgėrė.

Šią naktį buvo itin daug išgėrusių, tačiau leidžiamos normos neviršijusių vairuotojų - apie 40. Dauguma vyrų iškart prisipažino truputį išgėrę, o merginos kaip susitarusios tvirtino išvis negėrusios.

Originaliausiai pasiaiškino „VW Sharan“ vairuotojas, „įpūtęs“ 0,37 prom. Jis pareiškė, kad važiuojant suputojo draugo alus, todėl jis skubiai nugėrę iš butelio virstančias putas, kad išsaugotų švarų saloną.

Prie pat didelių nemalonumų slenksčio buvo atsidūrusi „Toyota Corolla“ vairuotoja - merginai buvo nustatytas 0,42 prom. neblaivumas. Ją išgelbėjo įstatymuose numatyta alkoholio matuoklio paklaida. Jei būtų buvę viena šimtąja promilės daugiau, paklaida jau nebūtų padėjusi ir merginai būtų grėsusi bauda bei vairuotojo pažymėjimo netekimas.

Tuo metu, kai Išganytojo gatvėje buvo sustabdytas „Holiday Inn“ generalinis direktorius, Pylimo gatvėje pareigūnai sustabdė visureigį „Mercedes“, vairuojamą grupės „Sel“ lyderio Egidijaus Dragūno. Selas „įpūtė“ 0,15 prom. Pareigūnams jis papasakojo jau išsirinkęs auklę savo sūnui - ji mokanti anglų, vokiečių ir prancūzų kalbas, grojanti pianinu ir lankanti jogą. Be to, Selas policininkus patikino, kad baigęs koncertinį turą emigruos iš Lietuvos visam laikui - gyvens Londone.