Transporto priemonių greitis buvo tikrinamas Minsko plente. 23 vairuotojai ženkliai viršijo leidžiamą greitį. Trys iš jų leidžiamą greitį viršijo daugiau kaip 50 km/val. Beje, tik vienas iš jų turėjo vairuotojo pažymėjimą (dabar jau nebeturės) – automobilio „Škoda“ vairuotojas važiavo 116 km/val., nors toje vietoje leidžiama 60 km/val. Už tokį pažeidimą ne tik skiriama bauda, bet ir atimama teisė vairuoti nuo 1 iki 6 mėnesių.

BMW vairuotojas nustatytą greitį viršijo 57 km/val. Paaiškėjo, kad jis išvis negali vairuoti, nes ši teisė iš jo atimta keturiems metams už tai, kad prieš pora metų vairavo girtas.

Įkliuvo ir motociklininkas, leidžiamą greitį viršijęs daugiau nei 50 km/val. Be to, vyras neturi teisės vairuoti motociklus.

Vėlų vakarą Naujoje Vilnioje, Pergalės g., prasidėjo vairuotojų blaivumo tikrinimas.

Visiems vairuotojams teko pūstelti į alkoholio detektorių. Jei prietaisas ore užfiksuoja alkoholį, vairuotojas tikrinamas alkotesteriu, nustatančiu alkoholio kiekį organizme.

Automobilio „Kia“ vairuotojas, pamatęs, kad pūstelėjus sužibo raudona alkoholio detektoriaus lemputė, sunerimo. Jaunas vyras pasakojo: „Grįžau namo, žmonos nėra, valgyti nepadaryta, tai nuvažiavau į Užupį, suvalgiau picą, išgėriau vieną bokalą alaus ir važiavau namo...“. Tačiau patikrinus alkotesteriu paaiškėjo, kad jis išgėręs labai nedaug (0,17 prom.) ir leidžiamos ribos neviršija. Tai žmogų smarkiai nudžiugino: „Ačiū Dievui, jau galvojau negi vienas bokalas mane paskandins? Dabar jaučiuosi kaip per gimtadienį“.

O apie 23.30 val. buvo sustabdytas automobilis „Opel Astra“. Ir be tikrinimo matėsi, kad vairuotojas neblaivus. Reido dalyvius nustebino ir prajuokino tai, kad iš automobilio bako kyšojo degalinės kolonėlės pistoletas.

Vairuotojui nustatytas 1,34 prom. girtumas. O po pertraukos patikrinus antrą kartą – 1,37 prom. Paklaustas, kaip nutiko, kad važinėjasi su degalinės pistoletu bake, labai nustebo. Pamatęs, kad iš bako tikrai kyšo nuplėštas pistoletas, paaiškino: „Išgėręs aš... Būna, būna. Visko būna“. Paaiškėjo, kad pistoletą nuo žarnos jis netyčia nuplėšė Parko g. esančioje degalinėje.

Šis vyras niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo, bet važinėtis labai mėgsta. Vairuoja ir blaivus, ir girtas, už tai daug kartų baustas. Iš viso už įvairius administracinius nusižengimus baustas 39 kartus. Dabar bus jubiliejinis – keturiasdešimtas – kartas.

Po vidurnakčio reidas buvo tęsiamas Upės g. Čia visi tikrinti automobilių vairuotojai buvo arba blaivūs, arba išgėrę labai nedaug.

Čia nemalonumai ištiko tik du jaunuolius, važiavusius paspirtukais. Abu neblaivūs. Vienam nustatytas 1,15 prom. girtumas (po pertraukos – 1,05 prom.). Kitam – 1,38 prom., o po pertraukos – 1,41 prom. „Jūs girtėjate, jaunuoli“, – pastebėjo pareigūnas. „Taip“, – nesiginčijo vaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)