Pakeliui į numatyto reido vietą Justiniškių gatvėje, kelių policijos pareigūnai pričiupo „Audi A3“ vairavusią moterį. Ji gerokai viršijo vienos promilės girtumą. Vos atvykus į reido vietą, ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo. „Audi“ automobilį vairavęs vyras staiga sustojo neprivažiavęs policijos kordono. Pareigūnai jį pamatė ir nuskubėjo patikrinti, kas nutiko. Paaiškėjo, kad blaivus automobilio savininkas prie vairo leido sėsti bičiuliui, kuris nė neturi teisės vairuoti. O dar ir alkoholio matuokliu nustatytas 0,87 prom. girtumas.

Abu vyrai labai apgailestavo dėl neprotingo sprendimo. Tačiau tai nuo baudos neišgelbėjo.

Vienas vairuotojų, paprašytas pasitikrinti blaivumą, garantavo: „tikrai nieko nebus“. Šiek tiek suklydo. Alkoholio matuoklis parodė 0,09 promiles. Tuomet vyras pratrūko ir, rodydamas į keleivį, ėmė šaukti: „per šitą, padlą, viskas – pasiūlė alaus. Atsiprašau“. Tačiau geros nuotaikos vyras neprarado. Kol pareigūnai rašė duomenis į žurnalą, vairuotojas pasakojo, kad darbe blaivumą tikrintis tenka kone kasdien, nes vadovas juos labai kontroliuoja. Ir pritarė, kad tai labai geras darbdavio požiūris.

Vienas paskui kitą įkliuvo ir automobilių techninės apžiūros neturintys vairuotojai. Vienas jų pasakojo, kad yra automobilių mechanikas, pats remontavo automobilį ir norėjo jį išbandyti. Kitas, vairavęs „Mitsubishi“, pasižymėjo nepaprastu originalumu – techninei apžiūrai laiko, o gal ir pinigų nesurado, tačiau surado kaip pigiai užtamsinti šoninius keleivio ir vairuotojo langus. Ant jų kabėjo juodos užuolaidos. Panašios buvo madingos dar sovietmečiu, tik jas vairuotojai dėdavo ant galinių šoninių langų.

Netrukus, nepaisydamas laikinųjų kelių policijos pareigūnų pastatytų greičio ribojimo ženklų, lėkė „VW Passat“ vairuotojas. Policija vyrą sustabdė. Bendraujant kilo abejonių, ar jis blaivus, tad patikrino alkoholio matuokliu.

„Norėjau kebabų, – savo kelionės tikslą nušvietė vairuotojas ir, pamatęs 1,28 promiles, pralemeno. – Tai prisidirbau bėdos. Ką dabar daryti?“.

Policijos pareigūnai paaiškino, kad vyras turi susirasti blaivų vairuotoją, nes kitu atveju automobilis bus nugabentas į automobilių saugojimo aikštelę. O vairuoti neteks apie metus. Žmogus susirado vairuotoją ir, laukdamas protokolo, visą laiką atgailavo dėl savo poelgio. Tikino, kad per aštuonerius metus nė karto taip neatsakingai nėra pasielgęs.

Dar keli vairuotojai turės susimokėti baudas už kitus pažeidimus – kas už vairavimą neužsisegus saugos diržų, vienas vežė vaiką be tam skirtos automobilinės kėdutės, techninės automobilio apžiūros neturėjo keturi.

Vos pasibaigus reidui, sostinės pakraštyje girtumu vilniečius nurungė iš Lenkijos sunkvežimį atvairavęs vyras. Įtartinai po kelią manevravusį sunkvežimį pastebėjo ir sustabdė patruliai. Jų nuojauta ir patirtis neapgavo.Vairuotojui iš Lenkijos du kartus nė nepavyko teisingai pūsti į alkoholio matuoklį. Trečia bandymas buvo lemtingas – jam nustatytas 2,22 prom. girtumas. Vyro kelionė tuo ir baigėsi, kol išsiblaivys.