Šeštadienį nuo 7 valandos ryto Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai iš dvejų pusių užtvėrė Kretingos miestą.

Du ekipažai išsirikiavo kelyje Gargždai-Kretinga. Trys ekipažai kelyje Klaipėda-Kretinga. Čia netrukus sustabdytas automobilis, kurio vairuotojas turėjo paaiškinimą iš kur atsirado leistina alkoholio norma - 0.35 prom.

Apsaugos darbuotoju dirbęs jaunuolis sakė, kad po darbo, po 12 valandų pamainos, rūkė. Po to burną skalavo mėtų skonio burnos skalavimo skysčių ir važiavo. Sustabdė, patikrino ir štai liko tik džiūgauti, kad tik tiek tų promilių nuo nekalto skalavimo skysčio pripūsta.

Kitoje reido vietoje, kelyje Šiauliai-Kretinga, ties Kartena, buvo sustabdytas išsiblaškiusių, nelaimingų ir pasimetusių mažeikiškių merginų ekipažas.

Jos vyko iš Palangos oro uosto namo. Pasirodo, kad viena mergina nuvežė į oro uostą draugę, kad ši išskristų į užsienį. Tačiau oro uoste paaiškėjo, kad keliauti turėjusi mergina žioplai nusipirko bilietą į reisą, kuris bus tik po mėnesio. Vairuotojai, kaip ir daugumai, teko tikrintis blaivumą. Alkoholio matuoklis parodė nulius.

Tuo metu kitoje kelio pusėje buvo sustabdytas automobilis „Alfa Romeo“, kurio vairuotojui Irmantui Š., gim., 1991 m., nustatyta 0.42 prom. alkoholio (pritaikius paklaidą, patyrusiems vairuotojams leistina norma). Jaunuolis turi tik 1,5 metų vairavimo stažą, jam surašytas nurodymas sumokėti 115 eurų baudą. Jeigu alkoholio parodymai būtų buvę 0.43 prom., jam būtų tekę atsakyti už vairavimą, esant lengvam girtumui. Tuomet ir vairuotojo pažymėjimas būtų atimtas ne mažiau, kaip metams, ir bauda didesnė. Jaunuolis paaiškino, kad išvakarėse išgėrė 6 „pūsles“ alaus. Beje, ant galinės sėdynės, tvarkingai prisisegusi saugos diržu sėdėjo jaunuolio mama, kuri buvo blaiva ir vairuotojo pažymėjimą turėjo. Ir apie nežymų sūnaus girtumą sužinojo, tik kai jis grįžo su protokolu į mašiną.

Reido metu nustatytas vienas nežymus girtumas. Penkių piliečių organizme alkoholis neviršijo draudžiamos normos. Vienas pilietis važiavo be techninės apžiūros, vienas be draudimo, ir daugumai vairuotojų buvo padarytos pastabos, jog jie nesustoja prie laikinojo kelio ženklo „Stop, kontrolė“. Vienas, 75-erių metų senukas, vairavęs 1-os kartos „VW Golf“, sustabdytas žemaitiškai išpyškino, kad dar niekad nematė tiek žmonių ir „milicijos“, todėl išsigando.