Žmogžudystės ir bandymo išžaginti fone trenerės užpuolimas žiniasklaidoje buvo beveik nepastebėtas. Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis DELFI pateikė detalesnį šio įvykio aprašymą.

Gegužės 27 d., 15.49 val., buvo gautas pranešimas, kad „yra atėję prie mokyklos jaunuoliai, kurie nori sumušti septintokę. Praneša trenerė“.
Moteris paaiškino, kad atėjo jaunuoliai, kurie norėjo iš jos treniruotės išsivesti jos treniruojamą mergaitę (gim. 2005 m.). Trenerė neleido išsivesti mergaitės ir pasakė vaikams, kad eitų iš salės lauk. Du berniukai pradėjo trenerę įžeidinėti necenzūriniais žodžiais, paėmė koridoriuje buvusį padėtą veidrodį, kurį išnešė ir padėjo lauke. Išvijus lauk iš patalpų jaunuolius, trenerė iškvietė policijos pareigūnus.

Nustatyta, kad būrys vaikų stovėjo lauke ir nieko nedarė, tačiau du vaikinai nuėjo iki sporto salės ir buvo išvyti trenerės. Keletas jaunuolių nuskynė gėles ir metė į klubo duris. Jokių muštynių neįvyko, visi vaikai yra 13-14 metų amžiaus. Atliekamas įvykių aplinkybių patikslinimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo (BK 284 str.).

Nepilnamečiai dėl savo amžiaus nėra subjektai, todėl informacija perduota savivaldybės administracijai, mokyklai ir tėvams, toliau dirbama su jais.

Jaunuoliai anksčiau su policija reikalų neturėję.

Nužudytas 18-metis

Gegužės 23 d. Jurbarke rastas kelias savaites dingusiu laikyto 18-mečio jaunuolio kūnas su durtine žaizda kakle. 2001 metais gimęs jaunuolis ieškotas nuo gegužės 10 dienos. Dar prieš surasdami nužudytojo kūną dėl galimo nusikaltimo įvykdymo pareigūnai sulaikė 17-metį įtariamąjį, geriausią nužudytojo draugą. 2001 metais gimęs įtariamasis suimtas. Nužudytojo jaunuolio kūnas buvo rastas Žemaitės gatvėje esančiame apleistame pastate, buvusiame vaikų darželyje.

Evakuotas komisariatas

Gegužės 28 d., kratos metu, buvo paimtos dvi mokomosios granatos.

Siekiant išlaikyti vidines procedūras, buvo iškviesti išminuotojai ir iš policijos komisariato, esančio Jurbarke, Kauno g., evakuoti 4 policijos pareigūnai. Pavojaus mokomosios granatos nekėlė.

Marijampolės apskrities VPK atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų.

Klaikus nusikaltimas

Gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val., kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Vaikinui nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 3 dalį.

„Jaunuolis buvo apklaustas ir paleistas. Jis nesuimtas, tačiau paskirta kita kardomojo priemonė. Po apklausos jam pareikšti įtarimai pasikėsinimu išžaginti“, – DELFI sakė I. Rotautaitė-Pukenė.

Įtariamasis jaunuolis sportuoja - lanko kovų menų treniruotes. Mergaitė taip sužalota, kad gydoma reanimacijos skyriuje.

Abu įtariamojo tėvai - politinės partijos nariai.

Generalinis komisaras žada papildomas pajėgas

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas DELFI sakė: „Situacija man žinoma, nuolat bendrauju su Marijampolės apskrities policijos vadovu ir gaunu visą būtiną informaciją apie įvykius Jurbarke ir atliekamus tyrimus. Įvykiai tarpusavyje nesusiję.

Situacija tikrai kontroliuojama, į visus įvykius pareigūnų reagavimas buvo tinkamas, įtariamieji operatyviai nustatyti ir buvo sulaikyti, dėl pirmųjų dviejų įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai, dėl įvykio sporto klube - nepilnamečiai nustatyti, vyksta aplinkybių patikslinimas, toliau bendraujama su savivaldybės administracija ir nepilnamečių tėvais.

Šiandien Jurbarko savivaldybėje lankosi Jurbarko r. policijos komisariato vadovai, bendruomenės pareigūnai ir Marijampolės apskrities VPK vadovai, kurie susitinka su meru, seniūnais, bendruomene.

Bus paaiškinta situacija, pristatyti tyrimai ir atliekamas prevencinis darbas, pareigūnai atsakys į bendruomenei rūpimus klausimus.

Toliau stebėsime situaciją Jurbarko r. Jei tik matysime, kad reikia aktyvesnio policijos darbo ar daugiau pajėgų - tai ir padarysime“.