2001-ujų spalio rytą būdamas 7-okas ėjo į mokyklą bijodamas istorijos kontrolinio. Tačiau ne vietoje ir ne laiku pasipainiojo po kojomis ieškomiems nusikaltėliams – Romui Zamolskiui ir Virginijui Savickiui. Šiems ant kulnų mynė pareigūnai, tad V. Savickis surengė įkaitų dramą. Prieš 13 metų vykusią dramą šiandien jos įkaitai prisimena kaip vakar dieną. 

„Info dienai“ Rusų dramos teatro aktorius Aleksandras Špilevojus atskleidė, kad pats norėtų suvaidinti savo skriaudiką. Mat dabar jų amžius sutampa. 

„Buvo įdomi istorija, net ne faktai, o tarp mūsų užsimezgę dialogai. Mes gyvenime jokiomis sąlygomis nebūtume susipažinę, susidraugavę. Kai du žmonės uždaryti ir priversti bendrauti, atranda, kas juos sujungia. Apie žmonių bendravimą galima padaryti labai įdomų kiną, bet kinas - prabangus dalykas“, - sakė buvęs įkaitas. 

Alekdandras Špilevojus atsimena visas detales, kai ginkluotas vyras jį nusitempė į svetimą butą ir 15 valandų įkaitais laikė jį ir neįgalią senolę. 

„Bendravimas keitėsi, jis vystėsi, pradžioj, aišku, buvo manipuliuojama jėga, šautuvu. Virginijus Savickis netyčia net iššovė šalia mano ir savo kojų, į grindis. Tada pats labai susinervino, o kai pradėjom bendrauti, susipažinom, tuo metu jis pradėjo taikyti kitokią taktiką, kad mes ramiai būtume su juo. Buto savininkė išvis buvo išleista į kitą kambarį, man atrodo, ji miegojo. Užpuolikas pasirūpino ir jos vaistais.“, - su „Info diena“ prisiminimais dalinosi jaunas vyras. 

Šaltakraujis nusikaltėlis sakė, kad neturi, ko prarasti, tad įkaitų situacija buvo itin rimta. 2001-aisias tuometis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius sakė labiausiai bijojęs duoti įsakymą šturmui, mat kulka net ir netyčia galėjo kliudyti įkaitus. Dramos įkarštyje pagrobėjui buvo siūloma pakeisti įkaitus kitais ir paleisti paauglį su senole. Tačiau šis nesutiko ir buvo nukautas „Aro“ pareigūnų.

Buvęs įkaitas A. Špilevojus, ryte perskaitęs naujienas apie savo pagrobėjo bendrininką R. Zamolskį, sako neapsidžiaugęs. Jis nepatikėjo, kad dešimtmetį ieškotas nusikaltėlis pagaliau sučiuptas. A. Špilevojus žurnalistų vis klausinėjo, ar naujiena tikra, mat anksčiau buvo nepasitvirtinusių žinių apie R. Zamolskio sučiupimą.