Bendrovės „Girteka“ puspriekabę vežusio vilkiko „Volvo“ vairuotojas sakė pradžioje nė nesupratęs, kas įvyko, tik pajuto smūgį.

Iš paskos važiavusio kito vilkiko vairuotojas pasakojo visą laiką priekyje matęs „Volvo“ puspriekabės žibintus, bet staiga jie dingo ir pliuptelėjo dūmų bei žiežirbų debesis.

Antrojo vilkiko vairuotojas, tapęs avarijos liudininku, tvirtina, kad lengvasis automobilis važiavo be šviesų, nes jis jo nematė. Profesionalaus vairuotojo manymu, sprendžiant pagal tai, kaip smarkiai „VW Golf“ sulindo po puspriekabe, lengvasis automobilis važiavo maždaug 150 km/val. greičiu.

Ugniagesiai gelbėtojai išpjovė automobilio dureles, nupjovė stogą ir ištraukė vairuotoją (jis važiavo vienas). Vyras (gim. 1984 m.) buvo negyvas.

O ištraukti „VW Golf“ iš po puspriekabės ugniagesiams savo galingu sunkvežimiu nepavyko. „VW Golf“ ne tik nulaužė po puspriekabės galu esančius tvirtinimus, kurie laiko atsarginius ratus, bet ir sugadino mechanizmus, tarp jų mechanizmą, pakeliantį puspriekabę. Beje, „VW Golf“ priekinis numeris įstrigo prie puspriekabės galinės ašies.

Vėlų vakarą vilkiko vairuotojas sakė, kad su kolegomis bandys įvykio vietoje suremontuoti pakėlimo mechanizmą, nes tik pakėlus puspriekabę įmanoma iš po jos ištraukti automobilį.