Klaipėdos apskr. policijos atstovė praneša, kad atvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino.

Kūdikis gyvas, perduotas medikams.

Policija prašo mačiusius šį įvykį ar turinčius kokios informacijos apie kūdikio besilaukusią moterį, kuri staiga nebeturi vaikelio, nedelsiant skambinti tel.112 arba 869826710.

Įvykį tiria Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus (VNRS) pareigūnai.

Papildyta 11.41 val.: Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis DELFI sakė, kad kūdikio būklė sunki. Laimei, mažylis išnešiotas.

„Kūdikis reanimacijoje, jo būklė sunki. Jis nebuvo paliktas tiek ilgai, kad mirtinai sušaltų, tačiau jo kūnelis atšalęs, be to, nebuvo tinkamai sutvarkyta virkštelė, tad jis prarado kraujo“, – informavo V. Janušonis.

Anot pašnekovo, Klaipėdos universitetinės ligoninėje yra Gyvybės langelis, tad jei moteris būtų pagalvojusi, ji galėjo nepakenkti taip savo kūdikiui. Paprašius pasidalyti įžvalgomis apie situaciją, V. Janušonis sako, kad neretai kūdikio auginti neketinanti moteris slepia nėštumą nuo aplinkinių, tad surasti gimdyvę gali būti sudėtinga.

Moteriai ir pačiai prireiks pagalbos, ji gali kelti pavojų savo gyvybei. Savarankiškai gimdant yra didelis pavojus infekcijoms, kyla pavojus mirtinai nukraujuoti, gali kilti kitokių pogimdyvinių komplikacijų.