Pasak teismo, savo veiksmais prie Baltarusijos ambasados studentas išreiškė nepagarbą tiek aukų atminimui, tiek žmonėms, pagerbusiems jas.

Bylos duomenimis, penktadienį, apie 4.50 val. Karolis G., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (2,19 prom. alkoholio) viešoje vietoje išspardė prie Baltarusijos ambasados tvoros stovėjusias gedulo žvakutes, skirtas teroro aukoms atminti, tokiu įžūliu elgesiu ir vandališkais veiksmais pademonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Studentas savo kaltę pripažino ir paaiškino, kad naktį su draugu naktiniame klube prisigėrė brendžio ir starkos, o paryčiais pėsčiomis ėjo namo pro ambasadą. Šiuo metu prie jos yra daug gėlių ir dega žvakutės – taip pagerbiamos Minske įvykdyto teroro akto akto aukos.

„Eidamas paskui draugą spyriau koja į žvakutes, sudaužiau tris ar keturias stiklines žvakutes, dar keletas apvirto“, – teisme prisipažino vaikinas.

Jis sakė, kad norėjo pasišalinti, bet tuo metu išbėgo apsaugos darbuotojai ir jį su draugu sulaikė.

„Labai gailiuosi dėl savo poelgio, manau, kad pasielgiau taip dėl to, kad buvau apsvaigęs nuo alkoholio“, – sakė Karolis G.

Baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjęs Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas konstatavo, kad Karolis G. pažeidė viešąją tvarką, kai veikdamas tiesiogine tyčia prie Baltarusijos ambasados išspardė teroro aukų atminimui degusias žvakutes.

„Kaltinamasis pripažino, kad suvokė, jog žvakutės dega Baltarusijoje įvykusio teroro akto aukų atminimui, nepaisydamas to, tyčia spyrė į jas. Jo veiksmai buvo atlikti viešoje vietoje – gatvėje prie Baltarusijos Respublikos ambasados. Tyčinis žvakučių išspardymas, atsižvelgiant į šios viešosios vietos specifiką: gedulo ir aukų pagerbimo vietą šalia kitos valstybės ambasados bei nusikalstamos veikos dalyką, į kurį buvo šia veika pasikėsinta: gedulo ir pagarbos simbolius, vertintinas kaip itin įžūlus ir vandališkas elgesys. Šiais veiksmais jis išreiškė nepagarbą tiek aukų atminimui, tiek žmonėms, pagerbusiems jas“, – apkaltinamajame nuosprendyje pažymėjo teismas.

Už padarytą nusikalstamą veiką teismas Karoliui G. skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę. Per šį laikotarpį nuteistasis įpareigotas be teismo arba bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos.

Be to, jis nuo 22 iki 6 val. turės būti namuose, jei tai nesusiję su mokslu ar darbu bei per 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 60 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, besirūpinančiose neįgaliais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)