Jaunam prižiūrėtojui spyręs nuteistasis, pataisos namų direktoriaus Virginijaus Ceslevičiaus žiniomis, pas juos neseniai kali.

„Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mes prižiūrėtoją ir nukreipėme pas medikus, kad būtų nustatyta ar darbuotojas patyrė sužalojimus. Nuteistasis aštuoniolikos metų, tačiau jis jau 8 kartus teistas. Mūsų duomenimis, jis įkalintas pirmą kartą“, – DELFI sakė V. Ceslevičiaus.

Apklaustas aršus nuteistasis pareiškė, kad jam nepatinka Pravieniškių pataisos namuose-kolonijoje ir jis nori būti perkeltas. Esą dėl to jis ir smurtavo prieš prižiūrėtoją.

Aštuoniolikmetis yra nuteistas taip dėl žmogaus užpuolimo ir sužalojimo viešoje vietoje. Jaunas vyras yra gavęs dviejų metų ir vienuolikos mėnesių bausmę.

Baudžiamasis kodeksas numato, tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.