Į įvykio vietą išsiųstos Kauno miesto ir Kauno rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus budintis pareigūnas informavo, kad gaisrą gesino 6 autocisternos ir automobilis su kopėčiomis.

Degė šiukšlės 100 m2 plote. 6 val. 35 min. pranešta, kad gaisras likviduotas.

Papildyta:

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė 8 val. 30 min. informavo, kad 2 km spinduliu nuo gaisro vietos gyvenantiems žmonėms išsiųsti pranešimai dėl galimos taršos. Yra daug dūmų, jaučiamas degančio plastiko kvapas.

Sudegusiais atliekas sklaido įmonės technika.

„Įvykio metu žmonės nenukentėjo, apdegė tik paviršinis atliekų sluoksnis. Gaisro priežastys šiuo metu tiriamos, bendradarbiaujame su įvykį tiriančiomis institucijomis. Esame dėkingi už itin greitą priešgaisrinės apsaugos pareigūnų reakciją. Gaisras buvo greitai lokalizuotas ir užgesintas“, – rašoma bendrovės Eltai perduotame vadovo komentare.

Dėl įvykio įmonė pradėjo ir savo vidinį tyrimą. Oro taršos lygis stebimas. Pažymima, kad paslaugų tiekimas dėl šio incidento nesutriks.

Papildyta 13 val.

Iš karto, gavę pranešimą, aplinkosaugininkai išvyko į gaisro vietą. Užsukta paviršinių nuotekų sklendė, kad gesinimo vanduo nepatektų į vandens telkinius ir jų neužterštų.

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą, kurio metu bus įvertinta aplinkai padaryta žala.

Įmonė veikia turėdama taršos leidimą, kuris leidžia turėti tiek pavojingųjų, tiek nepavojingųjų atliekų. Įmonės pagrindinė veikla yra atliekų tvarkymas. Taršos leidimas išduotas 2015 metais, tikslintas 2023 metais atliekų laikymui ir šių atliekų paruošimui naudoti ar šalinti.

Gaisras „Ekonovus“ Kauno r.

Tapote įvykio liudytojais ar norite pranešti naujieną? Kviečiame rašyti ir siųsti vaizdo medžiagą el. paštu pilieciai@delfi.lt