Kovoja už savo gyvybę

Su DELFI susisiekęs Donatas pasakoja, kad jo žmonos brolis Marius D. antradienio vakarą padauginęs alkoholio pradėjo smurtauti prieš savo motiną. Moteris iškvietė policiją ir Marius D. buvo išvežtas į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą.

„Jį ne pirmą kartą išvežė dėl tokių bajerių. Jis velniukas yra. Bet atsitiko, kaip atsitiko. Perlenkė lazdą“, – apie svainio būdą sako Donatas.

Tačiau šiandien, tikina Donatas, Marius D. reanimacijos skyriaus palatoje kovoja už savo gyvybę.

Donato žiniomis, Marius D. paryčiais pasijuto blogai, todėl policijos pareigūnai jį nuvežė į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę. „Mes daug nežinome, policija nieko nesako. Ligoninėje pareiškė, kad jam nieko nėra. Policijos pareigūnai jį išsivežė atgal“, – teigia Donatas.

Vyras sako, kad nežino, ar policijos pareigūnai svainį parvežė į pirmąjį policijos komisariatą ar vežė į areštinę. DELFI pavyko išsiaiškinti, kad Marius D. buvo nuvežtas į šeštąjį policijos komisariatą.

„Ir tada arba iš komisariato, arba iš areštinės, jį į ligoninę išvežė greitoji“, – sako Donatas. Anot jo, tai įvyko antradienio rytą, tačiau tikslaus laiko jis nežino.

Pašnekovo teigimu, Marius D. yra komoje, jam į smegenis išsiliejo kraujas. Vyrui esą buvo atlikta galvos operacija. „Policija sako, kad jis nukrito. Niekas nieko nežino. Policija nori nurašyti, kad jis jau buvo išėjęs iš policijos ir tada jam kažkas nutiko. Mariaus mama bandė susisiekti su tyrėja. Jos nepriėmė“, – teigia Donatas. Anot jo, Mariaus D. mama šiuo metu yra ligoninėje, o vėliau važiuos rašyti pareiškimą dėl policijos pareigūnų veiksmų.

Trūksta informacijos

DELFI susisiekė su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstove spaudai Julija Samarokovskaja. Ji patvirtino, kad Marius D. dėl smurto artimoje aplinkoje buvo išvežtas į pirmąjį policijos komisariatą.

„Medicininė įstaiga yra išdavusi pažymą, kad stacionaraus gydymo nereikalavo pacientas. Kai antrą kartą jis buvo pristatytas į ligoninę, tos pažymos policija dar neturi. Todėl sunku komentuoti, kokie buvo sužeidimai“, – teigia ji.

Dėl informacijos stokos kol kas J. Samarokovskaja negali nei patvirtinti, nei paneigti, kad būtent policijos pareigūnai yra atsakingi dėl vyro patirtų traumų.

„Mes turime Imuniteto valdybą ir raginame žmones, jei jie tikrai pastebėjo, kad pareigūnai elgiasi netinkamai, tai visą laiką yra pradedamas ne tik ikiteisminis tyrimas, bet ir tarnybinis patikrinimas pareigūnų atžvilgiu. Žmones raginame, kad jei turi pagrindo skųsti pareigūnų veiksmus, tai tikrai visos galimybės yra“, – teigia J. Samarokovskaja.

Savo ruožtu Vilniaus apskrities vyriausiasis komisariatas pateikė nenuginčijamą įrodymą. Vaizdo medžiagoje matoma, kaip Marius D. uždaromas kameroje. Po kiek laiko, pasigirsta trenksmas ir vaizdo įraše matoma, kad vyras nukrito ant grindų ir policijos pareigūnai suskubo jam padėti.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis DELFI teigia, kad artimieji visą laiką turi teisę kelti įvairias versijas ir turi teisę žinoti tiesą. „Manau, kad tas įrašas yra artimiesiems ir atsakys į daug klausimų. Būtų buvę daug geriau, jei tą įrašą artimieji būtų pamatę daug anksčiau. Tai turbūt mūsų problema kaip mes komunikuojame su artimaisiais“, – sako jis.