„100 procentų žinome, kad degėme, o dėl ko tai atsitiko, dar nieko nežinome“, – sako UAB „Ruvis“ rinkodaros vadovas Bronislovas Šimanskas.

„Gaisrinė čia dar pila vandenį, jokios informacijos, jokio įsivaizdavimo, dėl ko tai galėjo atsitikti. Įdomiausia, kad toje vietoje jokie darbai apskritai nevykdomi.“

Paklaustas, ar galėjo gaisras kilti dėl padegimo, B. Šimanskas tokios versijos neatmetė.

„Dabar galimos vien tik spėlionės. Priešgaisrinės apsaugos atstovai šnekėjo, kad ims geležinkeliečių vaizdo kamerų įrašus, žiūrės, kas galėjo būti, nes jokio įsivaizdavimo, dėl ko taip galėjo atsitikti.“

„Viskas po darbo atsitiko, – teigia B. Šimanskas. – Realiai čia metalo laužo supirktuvė. Automobiliai ar transporto priemonės nėra ardomos. Tai jau išardyti kėbulai. Degimas „nuėjo“ per metalą.“

Įmonės darbuotojai, pastatai ir įrenginiai nenukentėjo, nuostoliai dar tik bus skaičiuojami.

Gaisras kilo „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje, jis buvo gesinamas 11 valandų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas ketvirtadienį paskelbė pranešimą apie gaisrą.

„Į gaisrą buvo išsiųstos gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Jos atvyko per 5 min. po gauto pranešimo apie kilusį gaisrą.“

„Gaisro vietoje ugniagesiai dirbo visą naktį. Ugnis buvo apėmusi apie 1300 kv. m plotą, kuriame degė perdirbti paruošti naudoti automobiliai ir jų dalys. Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti 3 šalia esančius sandėliavimo ir gamybinius pastatus, nemažai įvairios technikos ir greta esančius ESO priklausančius didelės galios transformatorius. Šiandien 05.32 val. paskelbta gaisro likvidacija“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

Vakar netoli gaisro esantys gyventojai į mobiliuosius telefonus gavo perspėjimo pranešimus apie galimą taršą.

„Gaisro gesinimas buvo labai sudėtingas. Degė apie 9 metrus siekiančios metalo krūvos. Gesinant gaisrą dalyvavo apie 60 ugniagesių gelbėtojų, 9 gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobiliai, štabo automobilis bei kvėpavimo organų apsaugos priemonių automobilis. Šiuo metu gaisravietėje ugniagesiai tęsia baigiamuosius darbus.

Kad būtų užkirstas kelias gaisrui plisti, ugniagesiams teko perkasti metalo krūvas. Šiuo metu degiosios atliekos perpilamos ir perkraunamos, kad gaisras neatsinaujintų“, – pasakoja gaisro vietoje dirbantis Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)