Gruodžio 8 d. sostinės Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai po ilgalaikio tyrimo, atlikę procesinius ir kriminalinės žvalgybos veiksmus, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. ir 222 str. 1 d.) bendrovėje „PetStyle“.

Kriminalistai nustatė, kad šiame šunų grožio salone Visų Šventųjų g., Vilniuje, vadovai ir darbuotojai veiklą organizuoja ir vykdo taip, kad didžioji dalis bendrovės gaunamų pajamų yra neapskaitoma bendrovės buhalterinėje apskaitoje, o nuo šių gautų pajamų valstybei nesumokami privalomi mokesčiai, taip pat atlyginimai darbuotojams yra mokami neoficialiai („vokeliuose“), praneša Vilniaus policija.

Pareigūnai sulaikė šios bendrovės direktorę Daivą Medalinskienę ir du administracijos darbuotojus. Bendrovėje bei sulaikytųjų asmenų gyvenamosiose vietose atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai ir daiktai. Sulaikytiems asmenims įteikti įtarimai. Pasibaigus sulaikymo terminui, jiems paskirtos kardomosios priemonės. Nustatinėjama valstybei padaryta žala. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

D. Medalinskienė praeityje yra kandidatavusi į Seimo narius. Ji - žinomo politologo, buvusio Seimo nario, nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjo užsienio politikos klausimais Alvydo Medalinsko žmona.

Šioje istorijoje figūruoja ir jų dukra Gabija. Gruodžio 8 d., apie 8 val., ekonominės policijos pareigūnai atvyko į šunų kirpyklą „PetStyle“ Visų Šventųjų g. Vykdant teismo nutartį ir ruošiantis daryti kratą, pareigūnams pasipriešino G. Medalinskaitė (gim. 1995 m.). Ji nereagavo į policininkų prašymus, nurodymus ir perspėjimus dėl atsakomybės už nepaklusimą teisėtiems pareigūnų reikalavimams.

Policijos dokumentuose rašoma, kad mergina priešinosi pareigūnams išplūdusi juos necenzūriniais žodžiais, spardydama, draskydama jiems rankas nagais ir tampydama už drabužių. Todėl ji buvo sulaikyta ir nuvežta į policijos komisariatą, kur pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki 3 metų.