Speciali policijos operacija surengta gruodžio 3 dieną.

Kratų metu vienos iš platintojų namuose surasta ir paimta daugiau nei pusė kilogramo augalinės kilmės narkotinių medžiagų, kaip įtariama, - marihuanos ir daugiau nei 100 gramų narkotinės medžiagos, kaip įtariama, - kokaino.

Surinkta pakankamai duomenų, kad šie asmenys vykdė veiką kaip organizuota grupė, turėjo sukūrusi platinimo schemą. Narkotinės medžiagos buvo platinamos ne tik anykštėnams, bet ir kitų rajonų gyventojams.

Sulaikytiems G. Žiukui, 51 metų Ritai Bačanskienei, jos 21 metų dukrai Žygimantei Bačanskaitei (ji prieš ketverius metus baigė Anykščių J. Biliūno gimnaziją, dabar dirba kirpėja. Teigiama, kad Ž. Bačanskaitės tėvas taip pat praeityje turėjo reikalų su teisėsauga dėl narkotikų) ir 20 metų Mariui Pivoriūnui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Narkotinių medžiagų platinimu įtariamiems G. Žiukui. ir R. Bačanskienei teismas paskyrė kardomąsias priemones - suėmimus 3 mėnesiams, Ž. Bačanskaitė suimta 1 mėnesiui, kitiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Vadovavo kalinių įkurtai viešajai įstaigai

2007 metais Anykščiuose veiklą pradėjo Panevėžio nekilnojamojo turto agentūros „Kitas požiūris“ filialas, kurio direktoriumi buvo paskirtas G.Žiukas. Minėtos viešosios įstaigos tikslas – buvusių kalinių reabilitacija.

„Kito požiūrio“generalinis direktorius - panevėžietis Kęstutis Vaitiekūnas pravarde „Kestorius“, žiniasklaidos tituluojamas kaip Panevėžio „Šmikinių“ nusikalstamos grupuotės lyderis. Jis išgarsėjo 1996 metų „Svainijos“ įvykiuose, kai verslininkas Rimantas Okuličius keturis jį reketavusius asmenis nušovė, o dar keturis sužeidė. K. Vaitiekūnas gyvas liko tik laimingo atsitiktinumo dėka – kai R. Okuličius „Tulpinių“ konkurentams į galvas šovė kontrolinius šūvius, nusitaikius į „Kestorių“ kulkos pasibaigė.