Su DELFI susisiekė skaitytojas, kuris teigė, kad apie 13 val. į Švenčionių mokyklą atvyko policijos pareigūnai, kurie apklausinėjo net 15 mokinių.

Pasirodo, kad pareigūnai į mokymo įstaigą tikrai vyko. Policija informavo, jog buvo gauta informacija, kad mokykloje mokiniai valgykloje atsiskaitinėja padirbtais pinigais.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai apsiklausė kelis mokinius (skaičius neatskleistas), iš jų buvo paimti netikri pinigai.

Be viso to, atvykti į komisariatą su tėvais buvo iškviesti dar trys mokiniai.

Kaip Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos specialistas informavo DELFI, paimti pinigai yra suvenyriniai.

Pirminiais duomenimis, pinigus nepilnamečiai galimai įsigijo internetu. Policija teigė, kad suvenyriniai pinigai labai panašūs į realius euro banknotus ir jei asmuo nežino kaip jie atrodo gali būti apgautais.

Švenčionių policijos pareigūnai apsitarę su prokuroru nusprendė pradėti ikiteismini tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 straipsnio 1 dalį (netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimas, laikymas arba realizavimas). Už šią nusikalstamą veiklą asmuo baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Įvykis tiriamas.