Remiantis tyrėjų pateikiama versija, 2005-2014 metais eidamas kelių policijos patrulio pareigas kaltinamasis ŽIV užkrėtė 9 moteris, tris iš jų jis išžagino.

„Vairuodamas asmeninį automobilį <...> kaltinamasis stabtelėdavo ir siūlydavo moteris pavėžinti. Jei jos įsėsdavo į jo vairuojamą automobilį, kaltinamasis su jomis užsiiminėdavo nesaugiu seksu, nors ir žinojo, kad yra užsikrėtęs ŽIV. Jei moteris atsisakydavo su juo santykiauti, vyras blokuodavo automobilio dureles, nuvažiuodavo į atokią vietą ir jas ten išžagindavo“, - papasakojo M. Andriušina.

Kaip rašo newkaliningrad.ru, tyrėjai kartu su policijos pareigūnais šiuo metu ieško moterų, kurios galėjo tapti nusikaltėlio aukomis. Įtariamajam iškelta baudžiamoji byla pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 131 straipsnio 3 dalį dėl išžaginimų, kai kurių išžaginti asmenys užsikrėtė ŽIV, o taip pat ir keleto kitų vietos gyventojų užkrėtimo ŽIV, kai asmuo žino, kad serga šia liga (Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 122 straipsnio, 2 dalis).