Spalio 3 d. čigonų taboro prieigose Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai sustabdė patikrinimui automobilį „VW Passat“. Patikrinus automobilio saloną, rasta 4 folijos lankstinukai, įtariama, su narkotine medžiaga ‒ heroinu. Automobilio vairuotojas (gimęs 1981 m.) prisipažino, tabore įsigijęs narkotikų. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.). Už šią nusikalstamą veiką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato kriminalistai, atlikę pirminius procesinius veiksmus, kartu su Mobiliosios kuopos pareigūnais atliko neatidėliotiną kratą viename taboro gyvenamųjų namų. Kratos metu rasta priemonių narkotinėms medžiagoms fasuoti bei nusikalstamu būdu įgyti 450 eurų. Sulaikytas ir į areštinę uždarytas čigonas (gimęs 1980 m.).

Tos pačios dienos vakarą pareigūnai vėl atliko kratą tabore. Kratos metu viename namų surasta 94 folijos lankstinukai su narkotine medžiaga ‒ heroinu bei apie 2 g nefasuoto heroino. Sulaikytas ir uždarytas į areštinę ne kartą teistas čigonas (gimęs 1980 m.). Jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str.). Jam gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.