Sėkmingos teisėsaugos operacijos

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai per pirmuosius tris šių metų mėnesius sulaikė penkis įtariamuosius dėl prekybos narkotikais ir konfiskavo daugiau kaip kilogramą kvaišalų. Per pastaruosius mėnesius, sėkmingų operacijų metu, likviduoti trys narkotinių medžiagų „taškai“.

Sulaikyti pirkėjai ir pardavėjai

Pirmosiomis pavasario dienomis Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai Alytuje sulaikė tris vyrus. Jie turėjo lankstinukų su kanapėmis. Visiems trims pateikti įtarimai dėl narkotikų laikymo.

Tęsdami tyrimą, kriminalistai sulaikė ir narkotikais prekiavusius du vyrus. Vienas iš jų, 33 metų alytiškis, teisėsaugai žinomas, anksčiau teistas už įvairius nusikaltimus. Atlikus kratas, bendrininkų namuose rasta įvairių talpyklų su kanapėmis, elektroninės svarstyklės, trintuvė, plastiko maišeliai kvaišalams pakuoti ir grynųjų pinigų.

Įkliuvo dėl telefono

Kovo pabaigoje Prienų r. policijos Reagavimo skyriaus patruliai kelyje Antakalnis-Jieznas-Alytus-Merkinė sustabdė automobilį „VW Passat“. Jo vairuotojas (gim.

1991 m.), vairuodamas transporto priemonę, naudojosi telefonu. Sustabdytas vyras elgėsi keistai ir jaudinosi. Patikrinus automobilio vidų, ant galinės sėdynės rasti du plastiko paketai. Pareigūnai įtaria, kad vyras gabeno apie pusę kilogramo kanapių.

Slėptuvė kompiuterio dėžėje

Prasidėjus balandžiui, ONTS pareigūnai sėkmingai sutriuškino dar vieną apskrityje veikusį narkotikų tiekimo kanalą. Birštone sulaikyti 20-ies ir 34-erių metų vyrai, įtariami kanapių platinimu.

Dvidešimtmečio namuose pareigūnai rado lagamine paslėptų kanapių. Kompiuterio procesoriaus dėžėje vyras slėpė pistoletą, kuriam leidimo laikyti neturėjo, svarstykles, trintuvę bei 4 000 eurų grynųjų.

Pas birštoniškį atvykęs 34-erių kaunietis turėjo 3 500 eurų grynųjų ir ginklą, kuriam leidimo kaip ir draugas neturėjo.

Ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti atlieka Alytaus apskr. VPK KP Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Platino ir nepilnamečiams

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, per tris 2023 metų mėnesius, Alytaus apskrities prižiūrimoje teritorijoje pradėti 26 ikiteisminiai tyrimai, vienas iš jų dėl kvaišalų platinimo nepilnamečiams.

33 pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimo be gydytojo paskyrimo.

Konfiskuoti narkotikai vertinami šimtais tūkstančių

Per 2022 metus Alytaus apskr. VPK pareigūnai išėmė įvairių narkotinių ar psichotropinių medžiagų, kurių vertė juodojoje rinkoje siektų daugiau nei pusę milijono eurų.

Per pirmuosius tris 2023 metų mėnesius į gatves nepateko kvaišalų už beveik šimtą tūkstančių eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją