Senolė patikėjo nepažįstamo vyro istorija ir sutiko išgryninti banko sąskaitose turimus pinigus. Netrukus pas moterį į namus atvyko vaikinas, kuris, prisistatęs prokuratūros kurjeriu, iš senolės išviliojo 70 eurų bei jos banko mokėjimo kortelę, praneša Kauno policija.

Tą pačią dieną, apie 15.40 val., telefonu su senole bendravusio vyro nurodymu, senolė nuvyko į vieną iš banko skyrių ir išgrynino iš sąskaitos 17 855 eurus, kuriuos Kaune, Gravrogkų g. perdavė tam pačiam kurjeriu prisistačiusiam vaikinui.

Kartu su pinigais šis vaikinas iš senolės išviliojo ir mobiliojo ryšio telefoną „Nokia“ (20 eurų vertės) bei pasišalino, teigdamas jog eina nukopijuoti jam paduotų eurų kupiūrų.

Tik nesulaukusi sugrįžtančio vaikino su jos pinigais, senolė suprato esanti apgauta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje (NNTV) dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė vieną iš minėtu sukčiavimu įtariamų vaikinų, 1996 m. gimusį Lietuvos pilietį, kuriam pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo. Kitas – su senole telefonu bendravęs vyras nustatinėjamas.

Be to, pareigūnai turi duomenų, kad minėtas vaikinas galėjo pagrobti ir svetimo turto bei vykdyti atvirąsias vagystes.

Jeigu nukentėjote nuo minėto asmens, prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK KP NNTV II-ojo skyriaus pareigūnus tel. (8 37) 30 35 62, 30 36 96.