Nors vieno patrulio replika ir papiktino automobilį mačiusius žmones, panašu, kad pareigūnas tiesiog ne vietoje išsakė savo nuomonę. Jokių išimčių svečiui už sovietinės simbolikos naudojimą netaikyta.

Šeštadienį automobilis stovėjo ant šaligatvio šalia Filharmonijos. Sekmadienį prieš pietus automobilį matę žmonės DELFI informavo, kad sovietinės simbolikos ant numerio nebebuvo. Automobilis aikštelėje šįkart stovėjo tvarkingai.

Paaiškėjo, kad 1983 m. gimęs R. B. turėjo garbės pasilankyti Vilniaus trečiajame policijos komisariate. Čia jis išsamiai susipažino su Lietuvos įstatymais ir gavo šaukimą į teismą.

Pagal Lietuvos įstatymus, toks nusižengimas užtraukia baudą nuo 144 (vieno šimto keturiasdešimt keturių) iki 289 (dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių) eurų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu. Šiuo atveju – nuo automobilio numerio liepta nulupti lipduką.

Be to, jis informuotas, kad gali netekti vizos į mūsų šalį.

Jaunam vyrui buvo išaiškinta ir tai, kad Lietuoje automobilio ant šaligatvio nestatomas – tai yra draudžiama ir už tai baudžiama. Už tai gresia bauda nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų.

Tiesa, popietę automobilio žmonės sakė jau nematė.