Gruodžio 13 d. apie 18 val. 30 min. Elektrėnų sav., Vievyje, Naujojoje g., du užpuolikai, pagrasinę pardavėjai, pagrobė maisto prekių. Nuostolis tikslinamas.

Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip į parduotuvę užeina du jaunuoliai, slepiantys veidus po gobtuvais ir skaromis.

Vienas jų griebia parduotuvėje stovinčią moterį, paskui puola prie pardavėjos. Užpuolikas laiko moterį už žąsto, bet šiai pavyksta ištrūkti. Ji iš pradžių bėga prie prekystalio, paskui susiduria su kitu užpuoliku.

Jį atstūmusi moteris išbėga pro duris. Likę vieni, plėšikai ima šeimininkauti parduotuvėje. Vienas eina prie lentynos su alkoholiu, kitas prie loterijos bilietų terminalo. Po to nusikaltėliai su grobiu pasišalina.

Iš nusikaltimo vietos įtariamieji spruko automobiliu. Parduotuvėje dirbusi pardavėja nedelsiant apie įvykį pranešė bendruoju pagalbos telefonu.

Elektrėnų policijos pareigūnai, peržiūrėję vaizdo įrašus, įtarė, jog čia „pasidarbavo“ jiems gerai žinomi devyniolikmetis ir dvidešimt ketverių metų amžiaus vyrai, Elektrėnų savivaldybės gyventojai, teisti už vagystes, smurtinius nusikaltimus bei viešosios tvarkos pažeidimus.

Delfi jau skelbė, kad gruodžio 13 d. apie 20 val. 30 min. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus ekipažas, dirbdamas Trakuose, gavo pranešimą, kad Trakų link važiuoja automobilis „Audi A4“, kurio vairuotojas įtariama neblaivus.

Šį automobilį policijos pareigūnai pastebėjo Trakuose, Vilniaus g. Įjungus šviesos ir garso signalus, buvo pareikalauta sustoti. Tačiau į reikalavimą sustabdyti transporto priemonę vairuotojas nereagavo ir didindamas važiavimo greitį, spruko.

Persekiojamas „Audi A4“, pravažiavęs Trakus, spausdamas 170 km/h greičiu, nusuko Semeliškių link ir netrukus iš pareigūnų akiračio dingo.

Vienas Padvarinių k. gyventojas nurodė, kad persekiojamas automobilis nusuko nuo kelio Trakai-Semeliškės į Gilūšio g. Klevinės k. prieigose, pamiškėje, policijos pareigūnų ekipažas pastebėjo stovintį automobilį „Audi A4“, o prie jo ir vyrą, rankomis kasantį sniegą iš po rato. Toliau nuo automobilio, krūmuose, rastas ir kitas vyras (gimęs 1973 m.).

Abu tikino, kad tiesiog ėjo pro įstrigusį automobilį, kai nepažįstami žmonės paprašė padėti išstumti „Audi“. Netrukus paaiškėjo tiesa – „Audi“ vairavo devyniolikmetis (gimęs 2004 m.). Jaunas vyras prisipažino vairavęs neblaivus, todėl, siekdamas išvengti policijos tikrinimo, spruko. Netrukus iš miško prie automobilio atėjo dar vienas vyras (gimęs 1999 m.), jis teigė važiavęs kartu.

Policijos pareigūnams apžiūrint automobilio saloną, priekinėje keleivio vietoje, ant kilimo, buvo sudėti degtinės buteliai „Lithuanian Vodka“.

Paaiškėjo, kad prieš kelias valandas, apie 18 val. 30 min., šiuos alkoholinius gėrimus vyrai pagrobė iš maisto prekių parduotuvės Vievyje.
Devyniolikmetis vairuotojas ir dvidešimt ketverių metų amžiaus keleivis uždaryti į areštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją