Nustatyta, kad tai tikrai ne policijos ryšio priemonė. Vilniaus antrojo policijos komisariato viršininkas Arūnas Paulauskas antradienį DELFI sakė, kad ši radijo stotelė su garsiuoju I. Molotkovo pabėgimu nesusijusi.

Pagal serijos numerį nustatyta, kad sausio mėnesį ją pardavė bendrovė „Fedingas“. Tokių prekių pirkėjai neregistruojami. Tai silpna, mažo diapazono stotelė, kainuojanti 110-120 eurų. Tokių ryšio priemonių Lietuvos specialiosios tarnybos nenaudoja. Net saugos bendrovės naudoja galingesnes.

Policija neturi pranešimo ir apie tokios radijo stotelės vagystę, todėl ji padėta į komisariato radinių sandėliuką.

Jei neatsiras savininkas, stotelė vėliau bus arba sunaikinta, arba perduota Valstybinei mokesčių inspekcijai, kuri parduoda vertę turintį konfiskuotą arba bešeimininkiu pripažintą turtą.

DELFI primena, kad į šeštojo policijos komisariato kiemą I. Molotkovas buvo atvežtas praėjusį ketvirtadienį, lapkričio 19 d., apie 18-tą val. Čia jis pasinaudojo situacija, kai iš tarnybinio automobilio išlipę pareigūnai paliko ginklą ant priekinės sėdynės. Vyras, pačiupęs „Kalašnikov“ automatą ir, pagrasinęs pareigūnams, pabėgo. Gaudynės Vilniuje vyko apie penkias valandas. Jis pričiuptas Pelesos 5-ame name, kur lankydavosi. Sulaikytas bėglys jau kitą dieną teisme suimtas trims mėnesiams.