Sausio 7 dieną Policijos departamentas gavo elektroninį Lietuvos žmogaus teisių centro pranešimą dėl vaizdo įrašo feisbuke. Medžiaga buvo nedelsiant perduota Vilniaus miesto 3 policijos komisariatui, dėl įvykio buvo pradėta administracinė teisena.

Dėl įvykio Lietuvos žmogaus teisių centras pasisakė ir savo socialinio tinklo paskyroje.

„Paskelbtoje žinutėje teigiama, kad „jokios ideologijos negali būti aukščiau Konstitucijoje apibrėžtos šeimos sąvokos, kurioje apibrėžiama, kad šeima, tai vyro ir moters sąjunga“.

Rodant vaizdą, kuriame šlapinamasi ant vėliavos, pasirodo užrašas „Kad sunaikinti valstybę, reikia atimti iš jos piliečių moralinius-etinius pagrindus“.

Šį video įrašą vertiname ne tik kaip nevykusį bandymą atstovauti tariamai aukštiems moraliniams-etiniams pagrindams (taip ypač, matyt, „įrodo“ šlapinimosi scena), bet ir kaip neapykantos prieš LGBT bendruomenę kurstymo atvejį“, - feisbuke rašė Lietuvos žmogaus teisių centras.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Pareigūnams aiškinantis aplinkybes buvo nuspręsta įvykį perkvalifikuoti, šiuo metu dėl minėto atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 str. (Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę).

Asmenys už šį nusikaltimą baudžiami bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (815)