Liudininkų pasakojimu, vaikinas nėrė į Baltijos jūrą ir kiek paplaukęs bandė pasiekti dugną, o tai nepavykus to padaryti ėmė panikuoti: gurkštelėjo jūros vandens ir ėmė skęsti.

Netoliese vandenyje buvę poilsiautojai akimirksniu sureagavo ir ištraukė jauną vaikiną iš jūros.

Šis krante sunkiai orientavosi kur esąs, buvo nusilpęs, jam pasidarė bloga.

Greitai į pagalbą atskubėję gelbėtojai ir medikų brigada iškvietė greitąją pagalbą.

„Per kelioliką minučių vaikinas kiek pažvalėjo, bet jautė silpnumą, jį pykino. Taip nutinka, kai gurkštelį jūros vandens. Vaikinas orientavosi situacijoje, bet medikai visgi jį išvežė į ligoninę“, - pasakojo BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas, Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Jis teigė, kad šis savaitgalis – itin darbingas.

„Oras - pasakiškas. Į paplūdimius suvažiavo kone pusė Lietuvos. Daugybė pasiklydusių vaikų. Jų gelbėtojams teko ieškoti ir Smiltynėje, ir Melnragėje, ir Giruliuose. Visuose pliažuose buvo veiksmo“, – teigė A. Siakki.

Dar vienas incidentas užfiksuotas prie Olando kepurės, kur teritorija priklauso Klaipėdos rajonui.

„Poilsiavo šeima ir vyriškis su 2 metukų vaikučiu išėjo pasivaikščioti. Mums, gelbėtojams, paskambino 17 metų paauglys ir pranešė, kad ilgai negrįžta tėtis su mažuoju broliuku. Jau visi išsigando, manė gal nuskendo, vyko paieškos, o tėtis su mažyliu galiausiai po dviejų valandų pats parkeliavo pas šeimą”, – šiandienos istoriją papasakojo A. Siakki.

Jis pataria kitiems poilsiautojams, jei jau einate pasivaikščioti, pasiimkite su savimi telefoną.

„Šeima su tėčiu ir vyru negalėjo susisiekti ir ėmė panikuoti. Sukėlė ant kokų ir gelbėtojus, ir kitus poilsiautojus. Visiems buvo neramu. Nedarykite tokių klaidų“, – akcentavo Klaipėdos gelbėtojų vadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją