Tragiška avarija įvyko ketvirtadienį, birželio 29-osios pavakarę. Nukentėjęs motociklininkas buvo nuvežtas į ligoninę, bet jo gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

Kai kas iškart atpažino, kad sudaužytas išskirtinėmis spalvomis nudažytas „Yamaha R1“ priklauso „Evilbrother_r1“ slapyvardžiu žinomam motociklininkui, kurio įrašus instagrame seka daugiau nei 115 tūkst. žmonių. Žinią apie jo mirtį sukrėtė jį pažinojusius.

„Man labai gaila prarasto draugo, prarasto motobrolio. Jis buvo nuoširdumo, paprastumo, mokančio džiaugtis gyvenimu ir suburti draugus pavyzdys. Liūdna, kad gyvenimas pasirinko nutraukti Jo kelionę šioje Žemėje“,. – viešai feisbuke užuojautą reiškė Vilniaus rajono mero patarėjas Kęstutis Butvydas.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko, kai „Toyota Avensis“, vairuojamas vyro (gimusio 1964 m.), sukdamas nepraleido motociklo „Yamaha“, kurį vairavo vyras (gimęs 1993 m.). Per avariją nukentėjo ir automobilio keleivė, gimusi 1968 m.

Iškart po susidūrimo automobilio vairuotojas tvirtino, kad motociklas važiavo labai greitai.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Artūras Survila, jau kontroliavęs ne vieną rezonansinės avarijos bylą.

„Dabar bus skiriamas autotechninis objektų tyrimas, bus gauta specialisto išvada, tada bus sprendžiama, kas iš techninės pusės kaltas dėl šio eismo įvykio, – Delfi pasakojo A. Survila. – Į klausimus bus galima atsakyti, kai bus gautos specialisto išvados, apklausti visi liudytojai, matę įvykį.“

Po avarijos feisbuke išplatintas motociklininko artimųjų prašymas atsiųsti vaizdo įrašus, kuriose užfiksuota bet kokia šios tragedijos detalė.

Tyrimą kontroliuojantis prokuroras dar neturi duomenų, ar avarijos momentas yra nufilmuotas. Toks įrašas, pasak jo, padėtų aiškinantis įvykio aplinkybes, tačiau nėra esminis.

„Įrašas padėtų, žinoma, padėtų. Bet ne pirmą dieną kontroliuoju tokio pobūdžio eismo įvykių tyrimus, tų pėdsakų ir taip yra. Iš techninės pusės duomenų užteks, kiek jų yra“, – patikino prokuroras.

Paklaustas, ar pavyks nustatyti motociklininko greitį ir kiek tai svarbu, A. Survilos teigimu, tai viena esminių šios istorijos detalių.

„Daugiau ar mažiau pavyks nustatyti greitį. Pagal pėdsakus, kurie yra įvykio vietoje, kažkiek lemia ir liudytojų parodymai, – kalbėjo A. Survila. – Greitis tikrai daro įtaką. Jei niekas neviršija greičio, jei visi važiuoja normaliai, faktas, kad situacija kitokia. Kartais būna taip, kad greitis per didelis ir jis tiek keičia situaciją, jog pagrindinė eismo įvykio priežastis gali būti ir paties nukentėjusiojo veiksmai.“

Kad motociklininkas nevengė vairuoti ekstremaliai, liudija kai kurie jo paties „Instagram“ įrašai. Pavyzdžiui, viename paskutiniųjų paskelbtų jo kadrų „Evilbrother“ nufilmuotas važiuojantis vienu ratu, vėliau kamera perjungiama į spidometrą, jis rodo 170 km/val. greitį. Šis įrašas dabar jau ištrintas.

Kol kas įtarimai dėl avarijos dar niekam nepateikti, dėl to bus sprendžiama gavus daugiau duomenų.

Tyrimas atliekamas pagal BK 281 str. 5 d. Atsakomybė čia numatyta tam, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, už tai asmuo baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)