Bylos duomenimis, ne kartą laisvės atėmimo bausmėmis praeityje teista moteris 2021 metų vasarį iš vieno Plungėje esančio prekybos centro pagrobė įvairių kosmetikos ir higienos prekių už 200 eurų. Po kelių mėnesių moteris taip pat apvogė ir Plungės mieste esančią elektronikos prekių parduotuvę. Skaičiuojama, kad pagrobusi belaidę kolonėlę, išorinę bateriją, žaidimų kompiuterį bei kitas prekes ji padarė daugiau nei 500 eurų žalą.

Nustatyta, kad moteris veikė ne viena – vagystes ji planavo ir vykdė kartu su pažįstamu vyru, kurio atžvilgiu baudžiamasis procesas buvo nutrauktas, nes jis mirė.

Dėl dviejų vagysčių epizodų klaipėdietei buvo pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio („Vagystė“) 4 ir 1 dalis. Ikiteisminį tyrimą organizavusi ir jį kontroliavusi Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Ligita Barauskienė šią baudžiamąją bylą Plungės apylinkės teismo Plungės rūmams perdavė 2021 metų birželį.

2022 metų gruodį Plungės apylinkės teismo Plungės rūmų paskelbtu nuosprendžiu dvejomis vagystėmis kaltinta klaipėdietė buvo nuteista tik dėl vienos iš jų. Pirmos instancijos teismas nuteistajai skyrė 45 parų arešto bausmę bei priteisė atlyginti 200 eurų žalą.

Tokį teismo sprendimą apeliacine tvarka prokurorė L. Barauskienė apskundė. Apeliaciniame skunde ji nurodė, kad pirmos instancijos teismas, vertindamas bylos aplinkybes, neįvertino surinktų įrodymų visumos.

Bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas praėjusią savaitę paskelbė naują apkaltinamąjį nuosprendį. Juo panaikinta žemesnės instancijos teismo nuosprendžio dalis, kuria nuteistoji buvo išteisinta dėl vagystės elektronikos prekių parduotuvėje. Apeliacinės instancijos teismas klaipėdietei skyrė subendrintą vienerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją