Pranešama, kad Alytaus pataisos namų pareigūnai atliko kratas aštuntame ir devintame lokaliniuose sektoriuose. Šiuose lokaliniuose sektoriuose yra apgyvendinti asmenys ne kartą teisti už įvairius sunkius nusikaltimus ir asmenys, įtariami elektroniniu sukčiavimu.

Kratų metu buvo siekiama išimti didelių gabaritų daiktus, t.y. spinteles, lentynas, ir kt., kurie trukdo vykdyti nuteistųjų nuolatinę priežiūrą ir kurių neturėtų būti gyvenamosiose patalpose.
Penktadienį Alytaus pataisos namuose buvo tikrinamas nuteistųjų turimų daiktų svoris.

Pataiso įstaigų vidaus tvarkos taisyklių 57 punktas numato, kad nuteistųjų turimų daiktų bendroji masė neturi viršyti 30 kg., o nuteistiesiems iki gyvos galvos – 50 kg. Į leidžiamų turėti bendrą daiktų masę neįskaičiuojama baudžiamosios bylos medžiaga. Paimti daiktai, išskyrus draudžiamus turėti, saugomi pataisos įstaigos sandėlyje arba, esant nuteistojo rašytiniam prašymui, perduodami prašyme nurodytam artimajam giminaičiui, sutuoktiniui, sugyventiniui ar pataisos įstaigos direktoriaus leidimu – kitam asmeniui.

Siekiant palaikyti Alytaus pataisos namuose tvarką ir rimtį bei užtikrinti sėkmingą pareigūnų darbą, buvo pasitelkti viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, atvyko Kalėjimų departamento atstovai.

Tokio pobūdžio patikrinimai įkalinimo įstaigose vykdomi nuolat ir bus vykdomi ateityje.

Kalėjimų departamento 2013 m. sausio 4 d. duomenimis, Alytaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atlieka 1475 asmenys.