Ši istorija prasidėjo praėjusių metų spalį. Bylos duomenimis, tuomet P. Marčiulaitis krėtė vieno Prienų rajono kontrabandininko V. B. namus. Kratos metu buvo rasta apie 280 pakelių cigarečių.

Kaip teisme kalbėjo liudininkai, ant maišų su kontrabandinėmis cigaretėmis P. Marčiulaitis užmetė du V. B. namuose rastus švarkus ir cigaretes išsinešė.

Praėjusius 4 mėnesiams po šios kratos P. Marčiulaitis šių metų vasarį sulaukė nemalonių žinių – jam pareikšti įtarimai pavogus du kolekcinius, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Vokietijos Federacinės Respublikos kariuomenių uniforminius švarkus, kurių vertė siekia po... 10 litų.

Švarkai nebuvo rasti, o tokį nuostolį įvardijo nukentėjusysis V. B., kuris jau nubaustas už kontrabandinių prekių laikymą.

Be to, pareigūnas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba – P. Marčiulaitis nesurašė administracinio teisės pažeidimo protokolo už rastas nelegaliai laikomas cigaretes. Be to, jis kaltinamas ir  vagyste bei tarnybos pareigų neatlikimu.

P. Marčiulaitis teismo paprašė leisti į grįžti į darbą, tačiau teismas jo prašymo netenkino, tad pareigūnas ir toliau lieka nušalintas nuo pareigų – teismas pratęsė nušalinimą dar 3 mėnesiams.

Povilas Marčiulaitis