Trečiadienio vidurnaktį Purvėnų užkardos pasieniečiai, patruliavę Papiškių kaime, Varėnos r., išgirdo garsą, būdingą bepilotėms skraidyklėms.

Apie tai patruliai pranešė kolegoms. Paprašyta, kad užkardoje per vaizdo stebėjimo sistemą būtų atidžiai stebima nurodyta vietovė, o netoliese dirbęs VSAT pareigūnas panaudotų dronų užkardymo prietaisą.

„Antidronas“ suveikė. Netrukus per vaizdo stebėjimo sistemą pastebėta, kad užfiksuotoji skraidyklė leidžiasi miško masyve šalia Strėžiūnų kaimo. Vietovei blokuoti buvo pasitelktos papildomos pasieniečių pajėgos. Atkirsti keliai, buvo ieškoma nutupdyto drono.

Pareigūnai Papiškių kaimo apylinkėse aptiko šešis skaidria polietilenine plėvele apvyniotus ryšulius. Juose buvo 3 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Netoliese pasieniečiai surengė pasalą, o jų kolegos patruliavo plačioje teritorijoje aplink, tikrindami visus važiuojančius automobilius.

Kiek vėliau pasieniečiai miške netoli Strėžiūnų kaimo, bet jau anapus valstybės sienos, pastebėjo medyje įstrigusį droną. Prie jo buvo pritvirtinti du polietilenine plėvele apvynioti stačiakampiai ryšuliai. Teko jį ten ir palikti, nes medis – jau ne Lietuvos teritorijoje.

Trečiadienio popietę tos pačios užkardos pasieniečiai miške šalia Papiškių kaimo, už gero kilometro nuo tos vietos, kur buvo rasti ryšuliai su cigaretėmis, pasieniečiai aptiko ir savadarbį droną.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės ir bepilotė skraidyklė laikinai saugomi Purvėnų pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją