Antradienio vakarą VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai daugiabučio namo laiptinėje sustabdė 59 metų kaunietį, apsikrovusį polietilenu apvyniotais ryšuliais. Atlikę jo asmens apžiūrą bei kratą šalia esančiuose vyro namuose, pasieniečiai aptiko įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso rasta 2 317 pakelių baltarusiškų cigarečių. Tokio rūkalų kiekio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 9 592 eurai.

Sulaikytasis, kuris teisėsaugininkams anksčiau nebuvo žinomas, jo automobilis ir kontrabandinės cigaretės buvo pristatyti į VSAT Pagėgių pasienio rinktinę.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausų, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, kaunietį pasieniečiai paleido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją